Pathé Haarlem geopend, check het filmpje!

Auteur: Britt 05 Juli 2011 11:18

Strak in pak zo was iedereen gekleed en wij kwamen daar aan met onze gympies en laarsjes! De officiële opening van Pathé Haarlem, daar hebben we het nu over. Afgelopen maandag 4 juli om 19.00 uur bij de Raaks werden alle gasten ontvangen en vlak daarna uitgenodigd om de nieuwe film Super 8 te bekijken. Inclusief de burgemeester van Haarlem, Dewi, Alain Clark en de directeur van alle Pathé's.

Eerst werden de gasten ontvangen op het Raaksplein. Iedereen genoot van de sushi's, turkse broodjes, champagnes en zat lekker te praten met elkaar wachtend op de officiële opening van Pathé. Burgemeester Schneiders was er ook met zijn gezin en vermaakte zich prima. Schneiders:'' Ik ben ervan overtuigd dat Haarlemmers en andere mensen uit de regio hiernaartoe zullen komen''. Zo ook de wethouder van Haarlem, Jan Nieuwenburg had zin in de avond. Om 20.00 uur kwamen de Muggenblazers van Haarlem optreden, het publiek werd naar binnen begeleid door de muggenblazers.

          

Eindelijk mochten we naar binnen! Iedereen stond versteld te kijken van de nieuwe Pathé. Van het design tot aan de kleuren zijn heel modern en er zijn wel 8 zalen! Er wordt ook beweerd dat het een van de mooiste Pathé's in Nederland is. Ongeveer 20 jaar geleden werden er al plannen gemaakt dat er een Pathé bioscoop in Haarlem geopend zou worden. Al dat lange wachten is het zeker wel waard geweest.

Voordat de film begon moest het nog officiële geopend worden. Alain Clark ging eerst optreden en daarna gaf de directeur van Pathé een korte speech. Daarna werd de burgemeester van Haarlem erbij geroepen want zonder toestemming van de burgemeester mocht en kan het natuurlijk niet geopend worden. De eer was aan Alain Clark, hij mocht het slot open breken! Lichtjes werden uitgezet en op iedere stoel was er een fles water met een zakje popcorn! De film begon te draaien, helemaal op de eerste rij achterover geleund met onze hoofden naar boven, begonnen we met plezier te kijken.

         

De film was niet zoals verwacht, het is een film voor jong en oud. Spannend is het zeker met veel special effects, veel schrik momenten en een dosis humor kan niet gemist worden! Zo ook de directeur Lauge Nielsen: '' Het heeft 2 verhalen, de een gaat over het verhaal en de ander ging over de film die de kinderen maakten.'' Wat de gasten ervan vonden? Ze waren er weg van! In de zaal hoorde je ook iedereen het ene moment lachen en het andere moment weer schrikken.

             

Na de film was er nog een borreltje met lekkere hapjes en snacks waar je van mocht proeven. Met op de achtergrond het optreden van Dewi van de eerste Idols. Iedereen had het naar z'n zin, het was zeker een geslaagde avond. Wij hebben er ook van genoten! Kom zeker een kijkje nemen naar de nieuwe Pathé want het is het zeker wel waard. Kijk hier naar het filmpje van de opening!

         

1643 of 2353