dakloosHeb jij ook een goed idee?

Johannes Zonderdak

Hoe zou het zijn om als jongere op straat te leven? Hoe kun je in een rijk land als Nederland nou dakloos worden? Dat zijn de vragen die de afgelopen maanden in Johannes (19jr) zijn hoofd rondspookten.  Dit zijn dan ook precies de vragen waarop hij de aankomende periode het antwoord gaat zoeken.

JOHANNES ZOEKT NAAR ANTWOORDEN – Het leveren van “dakloze jongeren”. Iedereen heeft hier wel een idee of mening over, maar hoe gaat het nou echt in zijn werk? Hoe raak je als jongere dakloos? Met welke instanties krijg je te maken voordat (en als) je echt dakloos bent? Wat voor verhalen zitten er nou daadwerkelijk achter deze jongeren? Johannes gaat de uitdaging aan en wil de antwoorden in kaart brengen om uiteindelijk een een onderbouwde mening te kunnen vormen.

Via verschillende online “mini-documentaires” start Johannes zijn zoektocht. Hij gaat met verschillende instanties en experts in gesprek en brengt dit op een hedendaagse manier in beeld. Dit doet hij niet zomaar even. Hij heeft een heel tof concept bedacht en gaat iets doen wat in Nederland nog nooit eerder is gedaan. Wat dit precies inhoudt kan ik nog even niet verklappen maar je gaat sowieso nog meer horen over dit toffe project. Blijf op de hoogte via de website!


Resultaat: een aantal kleine documentaires
Fase: afgerond