new futureHeb jij ook een goed idee?

The Price is Right

Hoeveel jongeren kunnen rond komen en hoeveel net niet? Het leven van een jongere kan taai zijn, weer noodles als avondeten.. Het is ook wel heel erg verleidelijk om net die rekening later te betalen om dat extra biertje te halen op een avondje stappen.

Veel jongeren kunnen hierdoor in de problemen komen, schulden heb je sneller dan je doorhebt. De gemeente van Haarlem wil hierbij helpen. Zij zijn de campagne ‘New Future’ gestart om jongeren in de schulden te ondersteunen. De gemeente betaalt de schuldeisers af, waardoor de jongeren slechts een schuldeiser hebben, de gemeente! Dat scheelt stress..

Dit is natuurlijk een supervet initiatief, waar de gemeente nog promo voor en door jongeren voor wilde. Leon heeft dit meteen opgepakt en in samenwerking met STAD en Club Stalker een promofilmpje gemaakt in opdracht van de gemeente Haarlem. Zijn manier: er letterlijk een feestje van maken!

Vrijdag 22 juni ‘18 werd in de bovenzaal van de Stalker gedanst en gedraaid. Niet alleen door DJ’s, ook het publiek mocht draaien! Aan het Rad van Fortuin, waar je prijzen kon winnen of een biertje door moest halen. De prijzen waren dingen waar je normaal diep voor in je portemonnee moet graven, of geld aan uitgeeft dat je eigenlijk stiekem niet hebt. Denk aan kleding, boodschappengeld, een Bol.com cadeaubon voor bv een nieuwe oplader, bier en een gloednieuwe fiets!

Deze avond was keiharde fissa en was dus het decor voor het promofilmpje van New Future, gemeente Haarlem. Dit filmpje is gemaakt door Jamilla van Dansik en gepresenteerd aan de gemeente op woensdag 27 juni in de Flinty’s.


Resultaat: de campagne 'New Future'
Fase: afgerond