helmonlineHeb jij ook een goed idee?

Kan gij een wheelie?

Een scooter is een heel populair vervoersmiddel. Vooral in stedelijke gebieden ben je sneller op de bestemming dan dat je met de auto gaat. Als je met de auto gaat heb je vaak files en met de scooter kan je meestal binnendoor weggetjes nemen waardoor je de files omzeilt of je kan er langsrijden. Zo heeft een scooter meer voor en nadelen vergeleken met een auto. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je kwetsbaarder bent bij ongelukken.

Ongelukken
Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het aantal scooterongelukken is gestegen. Er is over het algemeen sprake van hoofd- en nekletsel. Bij dodelijke ongelukken is in bijna alle gevallen sprake van hersenletsel. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Consument en Veiligheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om: afleiding of gebrek aan aandacht, te hoge snelheid door omstandigheden, te nauwe focus of “ik heb voorrang houding”. Wat wij vaak zien is dat heel veel mensen rijden met oortjes in, waardoor je verkeer om je heen niet of nauwelijks hoort. Ook zitten wij als jongeren vaak op onze telefoon, ja ook tijdens het rijden op de scooter. Daardoor zijn wij vaak afgeleid.

Stuntende jongeren
Veel jongeren voeren ook hun scooter op om zo harder te kunnen rijden en om te kunnen stunten. Wat natuurlijk niet goed is, want een scooter is er niet voor gemaakt om harder te rijden dan de toegestane snelheid. Iedereen weet dit maar het is voor ons als jongeren een spanning die als een kick wordt ervaren. Er zit niet genoeg bescherming op je scooter om jou bij een ongeluk te beschermen als je veel harder rijdt dan toegestaan is. Het is daarom ook heel belangrijk dat je je goed aankleed voordat je op je scooter stapt. Dit wordt vaak tegen ons gezegd, maar toch kiezen wij ervoor om onze modieuze kleding aan te doen. Zoals je eerder hebt gelezen zijn de meeste dodelijk ongevallen door hersenletsel, dus draag bij je stone island broek en kenzo shirt in ieder geval altijd een helm voor je eigen veiligheid. Bij www.helmonline.nl verkopen ze goede helmen, kijk bijvoorbeeld bij de modellen HJC IS-17 of Schuberth C4Daar zit er sowieso één tussen die je leuk vindt!

Draag een helm voor je eigen veiligheid
Waar moet je dan eigenlijk op letten bij het kopen van een helm? Zorg ervoor dat je een helm koopt die is getest op het voorkomen van hersenletsel en niet op mate van penetratie. Een paar helmen op de markt zijn getest op de mate van penetratie en niet op het voorkomen van hersenletsel. Dat houdt in dat die helmen zijn gemaakt om ervoor zorgen dat er moeilijk een kogel door je helm kan vliegen. Maar tenzij je een crimineel bent waar vaak op geschoten wordt is dat niet nodig om te hebben. Vaak zijn die helmen namelijk ook het meest gevaarlijk aangezien je een flexibele helm nodig hebt om de klap op te vangen mocht je vallen. De helmen die getest zijn op penetratie zijn stijf en niet flexibel dus die breken eerder dan dat ze meebuigen, en dat is niet de bedoeling, anders breek je je hoofd ook. Mocht je je hoofd niet willen breken ga dan naar www.helmonline.nl, een overzichtelijke site met een aardige prijs.

Een weetje over scooter rijden
Scooter rijden is hersengymnastiek. Het is namelijk goed voor de hersenactiviteit. Dit is wetenschappelijk getest. Volgens de studie worden de hersenen van motorrijders beter en meer gestimuleerd dan die van automobilist.