nieuwedemoHeb jij ook een goed idee?

Laat je stem horen!

Afgelopen maand vierde Haarlem de maand van de Nieuwe Democratie. Misschien heb je het op onze kanalen al voorbij zien komen want ook STAD is hiermee aan de slag gegaan. Met de nieuwe democratie wil de Gemeente Haarlem burgers stimuleren mee te denken over de stad. Dat is vet, want dat betekent dat jij kunt bepalen wat er in de stad gebeurt!

STAD ging met dit idee de straat op en stelden jongeren de vraag: ‘Hoe verlicht jij je stad?’. Jongeren konden via Instagram of de ideeënbussen verspreid over de stad hun stem laten horen. Maar wat wordt er uiteindelijk met deze ideeën gedaan? Natuurlijk kun je altijd bij STAD terecht, maar hoe vet is het als er een mogelijkheid is om direct met een ambtenaar over jouw visie te babbelen?

Dat kan! Aanstaande woensdag 13 februari organiseert de Gemeente Haarlem het Democratisch Café in het Seinwezen in Haarlem. Oftewel: een avond vol interactieve lezingen, workshops en activiteiten die volledig gericht zijn op een betere samenwerking tussen de gemeente en iedereen die in Haarlem woont. Voor ons dé uitgelezen kans om te laten zien dat wij bomvol toffe ideeën zitten en op deze manier kan de gemeente gelijk laten zien dat ze écht willen luisteren.

Nou wordt er niet alleen maar gekletst de hele avond. Zo staat er onder andere muziek van Dos Hermanos op het programma, gaat de Particinema van STAD Alkmaar in premiere én is het de perfecte plek om andere actieve jongeren te leren kennen. Als wij je nog niet overtuigd hebben, dan kan Joel van Dos Hermanos je vast over de streep trekken:


Image by Gemeente Haarlem
Video by Dos Hermanos