Heb jij ook een goed idee?

Triple ThreaT Music collectief

Sinds november 2017 heeft Triple Threat haar eerste Muziek studio gebouwd, die gevestigd is in Haarlem Schalkwijk. Door de jongeren wordt de studio dagelijks gebruikt als plek die zij zelfstandig hebben getransformeerd tot een ‘ Muziek whallah’. Hierdoor is er een dynamische jongeren beweging ontstaan, die wij als organisatie totaal niet kunnen ontwijken.

Nu zitten we in een nieuw jaar vol met bruisende ideeën en is het hoogtijd om in te spelen op de dynamiek van de talentvolle jongeren en hen een extra boost te geven. Vanuit de motivaties van de jongeren is er vraag naar een muziek community waarbij zij zich kunnen richten op het legitimeren en profileren als creatieve ondernemer op gebied van muziek. Individueel en gezamenlijk

Om dit proces een kwalitatief structuur te geven, heeft Triple Threat in samenwerking met STAD en Llewy (mede-coordinator) als antwoord op de vraag van de jongeren een muzikale ontwikkelingstraject gemaakt. Waarbij er 15 jongeren voor 11 maanden lang werken aan een EP release als eindresultaat van het traject. De EP release gaat ervoor zorgen dat de sounds van de jongeren uit Haarlem gerepresenteerd wordt. Binnen de groep zijn er subgroepen: producers, live band, zanger(es) of rappers. Dit wordt zo gedaan zodat er ruimte is om persoonlijke doelen te kunnen opstellen en daar verder in te kunnen groeien.

Begin februari zijn we gestart met de workshops waarbij de talenten wekelijkse workshops krijgen waarbij theorie en praktijk samengevoegd wordt. De workshops die onlangs zijn geweest waren schrijvers trainingen van Llewy Is Sel (Relax) en creatieve proces van een (live) band door Elyah Amonoo Neizer (Goodvibez020 en Recastthemusic).

Check hier alvast een korte opname van de workshop die gegeven werd gebaseerd op het thema arrangeren. Hierbij kregen de jongeren als opdracht om een cover te maken van Wizkid ft. Skepta – Energy door gebruik te maken van instrumenten en het woord ‘Energy’ als leidraad.

Wanneer: 8 -2-2019 t/m 29-12-2019, woensdag + vrijdag (19.00-21.00)
Waar: Triple Threat store, Slachthuis en Patronaat
Deelname: gratis

Ps. Vergeet niet om de instagram pagina van STAD en Triple Threat te volgen om behind the scene te kunnen meekijken.


Fase: uitvoeringsfase