Nieuw Thema: Vrijheid is niet vanzelfsprekend – Break The Silence

Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stel je voor dat je moet vluchten voor oorlog, vervolging of natuurgeweld en jouw thuisland moet verlaten. Misschien is dit een ‘ver van jouw bed show’, maar het gebeurt! En daar wil STAD de komende maand aandacht aan besteden met: Break the Silence. 

Break the Silence is een concept van organisatie het Rode Kruis. Onder andere met de Break The Silence Disco willen zij festivalbezoekers bewust maken van kwetsbare groepen in Nederland. Daarmee bedoelen zij vluchtelingen, asielzoekers en (on)gedocumenteerde migranten.

Het Rode kruis zet zich in voor deze groep mensen die soms net tussen wal en schip vallen. Daarmee willen zij aantonen dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Een zwaar onderwerp dus. Voor het Rode Kruis verdiepen wij ons de komende maand verder in dit thema en gaan wij opzoek naar verhalen over deze kwetsbare doelgroep. Met die verhalen ontwikkelen wij een aantal ludieke acties , die dit onderwerp op een luchtige manier onder de aandacht brengen. 

We maakten alvast een toffe teaser over dit thema. Bekijk hem hieronder.

Deel dit via:
Birgit