pianoHeb jij ook een goed idee?

Staat de lente voor de deur?

We hebben er lang op moeten wachten.. Maar het is eindelijk zo ver, de lente hangt in de lucht! Het is tijd om er weer op uit te gaan. Lekker naar buiten, de terrassen op, de parken in, avonden doorbrengen in de achtertuin en zoveel mogelijk met je gezicht in de zon. Misschien is dit wel het beste gevoel wat er is!? Maar niet voor iedereen is dit gevoel zo vanzelfsprekend. Sommige mensen wachten jarenlang op dit gevoel. Er zijn mensen die liefde herkennen door pijn. Maar wat als je deze pijn om weet te zetten in muziek?

Het pianoduo Amacord geeft aankomende zaterdag 23 maart jonge, geniale muzikanten het podium in de Nieuwe Kerk. Dit keer met een bijzonder verhaal!

Eva Tebbe speelt Harp en Anatasia Kozlova viool. Samen laten zij aankomende zaterdag zien hoe een dichtregel voor ontzettend veel muziek kan zorgen. De dichtregel “ik herken liefde door de pijn” maakte bij hen voldoende ideeën los om mooie muziek met anderen te kunnen delen.

Dichteres Marina Tsvetajeva werd getriggerd door mindere politieke omstandigheden, maar bleef rondom dit thema zoeken naar schoonheid en verwondering. Samen met violist Anastasia Kozlova en harpiste Eva Tebbe heeft zij vervolgens een programma samengesteld waarin breekbaarheid, kracht en genot samenkomen. Met muziekstukken van componisten die ten tijde van de Sovjet onderdrukking net als dichteres Tsvetajeva vochten om hun artistieke vrijheid.

Programma
Arvo Pärt (geb. 1935) Spiegel im Spiegel voor viool en harp
Anastasia Bespalova (geb. 1981) Xenia – Diptych voor viool en harp (arr. E. Tebbe)
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893) Melodie voor viool en harp
Sergei Prokofiev (1891-1953) Andante Assai uit vioolsonate nr.1 op. 80 (arr. Eva Tebbe)
Dmitri Shostakovitsj (1906-1975) Preludes 10, 22 en 17 uit de 24 Preludes op. 34 (arr. Zyganov/Auerbach)
Benjamin Britten (1913-1976) – Interlude uit A Ceremony of Carols, Cuckoo uit Friday Afternoon for children voices and harp, Walz uit de Suite voor viool en piano opus 6 (arr. E. Tebbe)
Arvo Pärt (geb. 1935) Fratres voor viool en harp

Kortom een bijzonder concert, waar je bij moet zijn geweest als je gek bent op muziek! DUS, neem je vrienden en familie mee en kom genieten van muzikale talenten. Gewoon in Haarlem om desondanks de lente te vieren!

Wanneer: Zaterdag 23 maart 2019 om 15.30
Waar: De Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 36
Toegang: Gratis (bijdrage heel erg welkom!)
Meer info vind je hier en hier!

Image by Piano Duo Amacord