Heb jij ook een goed idee?

Sound of Freedom

‘Muziek is de taal die we allemaal spreken’. Dit laat zien dat ongeacht waar we vandaan komen en welke taal we ook spreken we allemaal muziek verstaan en dus iets gemeen hebben. Daarom bedachten wij de Sound Of Freedom! Wij gaan de dialoog aan met jonge vluchtelingen of migranten aan de hand van muziek!

Voor Sound of Freedom interviewden wij verschillende jongeren die moesten vluchten uit hun land van herkomst. Wij vroegen hen:,,Uit welk liedje haal jij hoop?” Daaruit kwamen bijzondere en eerlijke verhalen. Aan de hand van hun favoriete liedje vertelden Ali, David, Zerezgi en Majd over hun ervaringen en dromen voor de toekomst. Soms realiseren we ons niet dat vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Deze dappere jongeren vertelden hun persoonlijke verhalen, waar wij zelf ook even stil van werden.

Ben je benieuwd naar wat zij ons vertelden? Bekijk dan de verhalen hieronder:

Ali, 28 jaar
Vrijheid had Ali in zijn eigen land niet. Als Ali wel zijn eigen mening gaf zou hij opgepakt of vermoord worden. Het besef dat hij in Nederland zijn mening kan vertellen geeft hem veel vrijheid. Hoewel Ali zijn verhalen op een luchtige manier vertelt, is de emotie rondom deze verhalen goed voelbaar. Wil je meer over Ali lezen, klik dan hier.

David, 22 jaar
Wat als een vakantie naar Nederland had moeten zijn, bleek een uiteindelijk verblijf in Nederland. Als David terug naar Egypte was gegaan, waren zijn moeder en zusje er waarschijnlijk niet meer geweest. De herinneringen die David met zich meedraagt zijn dingen die we ons nauwelijks voor kunnen stellen. Wil je meer over David lezen, klik dan hier.

Zerezgi, 18 jaar
Stel je haalt op school geen goede cijfers, moet jij dan zonder eigen keuze het leger in? In Eritrea is dit heel normaal, maar Zerezgi wilde iets anders bereiken in zijn leven en zijn eigen keuze maken. ‘Ik heb geen vrijheid in mijn eigen land’. Wil je meer over Zerezgi lezen, klik dan hier.

Majd, 20 jaar
Naar de stad gaan was moeilijk en van elektriciteit was geen sprake. Eten en drinken was moeilijk om aan te komen. Het leven was zwaar in Syrië en Majd had totaal geen vrijheid. Het ergste wat hij meemaakte is toekijken hoe zijn vrienden werden onthoofd. Hij besefte dat hij twee keuzes had; vermoord worden of vluchten uit Syrië. Wil je meer over Majd lezen, klik dan hier.

Thema: Break the silence
Resultaat: Interviews met jonge vluchtelingen
Fase: Afgerond