Heb jij ook een goed idee?

ALL THE SAME

Een lastig maar heel interessant thema; ongedocumenteerde vluchtelingen. Aangedragen door Het Rode Kruis. Momenteel staan zij met Break The Silence op diverse festivals in Nederland, máár zij wilde er nog iets bij! Fun. Luchtig. TOF! Wij zijn dit thema ingesprongen met het spel: ‘ALL THE SAME’. Jawel dames en heren, binnenkort te vinden op al uw favoriete festivals. 

ALL THE SAME is een levensgroot memoryspel voor op festivals, waarin allerlei verschillende mensen, culturen, geloven en afkomsten op de spelkaarten bij elkaar zijn gebracht. In het spel ga je op zoek naar overeenkomsten tussen (op het oog) verschillende mensen. Een nieuwe en relevante versie van een ouderwets spel. Door het spel te spelen zie je dat we helemaal niet perse zo verschillend zijn. Hoe je er uit ziet, maakt namelijk geen ene *** uit!

Dit spel is bedacht en gemaakt door Quentin (18), Akshay (17) en Frederique (18). Allemaal Nederlanders, maar zij lijken (qua uiterlijk) dus echt totaal niet op elkaar en hebben allemaal een andere culturele achtergrond. Dat zegt gelukkig niets over hoe ze naar elkaar kijken en hoe goed ze samen kunnen werken en daarom willen ze met ALL THE SAME andere mensen laten inzien dat overeenkomsten belangrijker zijn dan verschillen.

Voor dit project is samengewerkt met een heleboel jongeren. Jongeren die we hebben geïnterviewd en gefotografeerd op straat, op school of in AZC’s. Wij willen jullie allen onwijs bedanken voor de support en mooie verhalen. Zonder jullie hadden wij het nooit zo visueel en inspirerend kunnen maken! ♥

Thema: Break the silence
Resultaat: momenteel wordt met Het Rode Kruis bekeken op welke festivals ALL THE SAME geplugd kan worden!
Fase: afgerond