Heb jij ook een goed idee?

Momshare

Is jouw moeder ’n echte supermom? Geeft ze super goed advies en staat ze altijd voor je klaar? Lucky you. Niet ieder kind heeft zoveel geluk. Bijvoorbeeld als een moeder mentale problemen heeft, verslaafd is, of vanwege iets anders even niet goed in haar vel zit.

Momshare is hét cadeau dat jij aan jouw moeder kunt geven, bijvoorbeeld voor moederdag. Met Momshare laat je je moeder zien hoeveel jij haar respecteert en hoe blij je bent met haar als mama – ain’t that cute? Met Momshare deel je al haar kwaliteiten voor 1 dag met een ander wiens moeder dat (nu) zelf niet kan.

Door haar aan te melden, krijgt je moeder voor 1 dag de inloggegevens van de Momshare account op KIK! Hierop kunnen andere jongeren, die dat nodig hebben, anoniem berichten sturen en om advies vragen aan je moeder. Zij blijft ook anoniem en het is maar voor 1 dag dus no worries!

Momshare is bedacht door Quentin (18), Akshay (17), Femke (18) en Frederique (18). De een is meer een schrijver, de ander ontwerper, weer een ander bedenkt de vetste ideeën. Samen bedachten zij Momshare omdat ze iets wilden opzetten voor jongeren die zijn ‘omgeven door verslaving’.

“Van jongeren die in deze situatie zaten hoorden we dat ze niet altijd even veel aan hun verslaafde ouder ‘hebben’. Dat ze soms niet weten naar wie ze toe moeten voor (laagdrempelige) vragen of advies. Vanuit deze behoefte hebben wij Momshare bedacht.”

Momshare is een grappig middel waarop jongeren elkaar eigenlijk kunnen helpen. Doordat de een zijn behulpzame moeder deelt met een ander, heeft de ander ook een luisterend oor, of een goede adviseur voor een dag.

Thema: Omgeven door verslaving
Resultaat: campagne om 'hulpmoeders' te koppelen aan jongeren die daar behoefte aan hebben
Fase: afgerond