Heb jij ook een goed idee?

Unplug & Play

Verslaving, wat is het precies? En wanneer is iemand echt ‘verslaafd’? Bij verslaving denkt men al snel aan drugs en alcohol. Er zijn echter meerdere vormen van verslaving, waarbij het effect minimaal gelijk staat aan dat van drugs en alcohol. Gameverslaving komt ook in dit rijtje voor, daarom bedachten wij: Unplug & Play! Een positieve en toffe manier om gameverslaving bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Met het concept Unplug & Play worden er ‘online game’ gerelateerde activiteiten georganiseerd in een offline wereld. Hierbij ervaren de gamers de ‘real life experience’ van hun favoriete game. Het decor, setting en complete gevoel van deze spellen worden nagebootst in de echte wereld. Hiermee willen we ervoor zorgen dat gamers van hun slaapkamer afkomen om samen met andere liefhebbers tijd door te brengen. Zo kunnen ervaringen worden uitgewisseld, tactieken worden besproken en misschien wel nieuwe vriendschappen ontstaan.

Unplug & Play is een terugkerend concept en kan voor verschillende spellen uitgewerkt worden. Het doel is om dit concept 4x per jaar in praktijk te brengen. De spellen die wij in eerste instantie op het oog hebben zijn Fortnite, Call of Duty, FIFA en Mario Kart.

Hierbij selecteren we de juiste locaties, zoeken we geschikte materialen en verwerken we alle details van de games. Zo zorgen we ervoor dat de offline game events daadwerkelijk de eigenschappen van de online versie hebben. Er is alleen één verschil: we gaan naar buiten toe! Unplug je gameconsole en ga opzoek naar real-life entertainment!

Thema: Omgeven door verslaving
Resultaat: Offline Game events
Fase: Afgerond