Heb jij ook een goed idee?

Lokaal jeugddebat

“Lachgas moet verboden worden” ben jij het eens met deze stelling? Laat jouw stem horen tijdens het Lokaal Jeugddebat. Laat jouw stem horen tijdens het Lokaal Jeugddebat. Met anderen jongeren bedenk je oplossingen voor real life issues, die je vervolgens voorlegt aan verschillende politici van gemeente Haarlem! Zo debatteer je over onderwerpen als werk, vrije tijd en school.

Je vormt samen met de andere jongeren teams, waar je de rol aanneemt die het beste bij jou past. Rollen die je kan aannemen zijn, presenteren, debatteren of analyseren. Samen met jouw teamgenoten overtuigen jullie de politici van jullie argumenten!

Tijdens deze dag word je begeleid door oud-deelnemers, die ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan het debat begint. Het debat wordt georganiseerd door NJR en gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Haarlem, daar mag je samen met de andere jongeren in de zetels van politici plaats nemen. Het duurt van 10:00 tot 17:00 en ouders, docenten, familie en vrienden zijn vanaf 14.45 van harte welkom om het debat tussen de deelnemers en de raadsleden bij te wonen. Tussen de middag zorgt de gemeente voor een lekkere lunch. Zie jij jezelf shine in een debat of heb jij een sterke mening die je wilt verdedigen? Hou jezelf niet langer tegen en ga lekker debatteren!

Meld je dan hier aan! En laat jezelf en je mening horen!