Heb jij ook een goed idee?

Nieuwe stagiair: Leon!

Moi
Mijn naam is Leon Schoorl en ik ben alweer paar maandjes 18. Ik ben een trotse Haarlemmer, hier woon ik dan ook al heel mijn leven. Net als mijn vader en opa,  3 generaties dus! Ik ben ook half Indonesisch. In het huis ben ik de oudste van de 3. Ik heb een zusje van 16 die atheneum doet op het Mendel college en een broertje van 11, die volgend jaar naar de middelbare school gaat. Als ik niet op school zit, werk ik bij mijn ouders en doe ik de administratie voor hen. Mijn hobby’s zijn lezen, chillen met vrienden, voetballen, kickboksen, netflixen en voetbal kijken. Me lievelingsclub is natuurlijk JAXIE!!!

Overigens luister ik ook graag muziek. Ik luister zowat alles behalve hardcore en dat soort muziek.

School & stage
Na mijn mavo gehaald te hebben op het Mendelcollege, ben ik naar een informatieavond geweest van marketing en nog meer andere opleidingen op het Nova College. Na al die informatie uurtjes, vond ik marketing het meest interessant. Nu denk ik er alleen overna om met de opleiding te stoppen, om misschien de opleiding  bedrijfsadministratie te gaan doen. Dit omdat ik daar in de praktijk al zoveel van weet en daarom beter bij mij past.

Mijn ondernemende en zelfstandige instelling past goed bij STAD Haarlem, omdat ik in mijn afgelopen 3 stagedagen heb gemerkt dat ik hier veel ruimte krijgen om dit in te zetten. Bij de meeste stagebedrijven moet je over het algemeen echt rot klusjes doen en maar een beetje meekijken, maar bij STAD mag je zelf aan de gang en het heeft een hele ondernemende filosofie. Het is klein en heeft veel stagiairs, die allemaal dezelfde mentaliteit hebben als ik. Iedereen heeft zijn eigen skills en je kan echt het verschil brengen. Ik ben blij dat ik hier stage loop!

Kijk op de toekomst
In de toekomst zou ik graag willen ondernemen, want ik merk dat school niet spannend genoeg is voor mij. Ik wil graag meedoen aan grote duurzame ondernemingen en ook andere sectoren enteren zoals de financiële markt. Aan de andere kant wil ik heel graag een HBO diploma halen in economie. Alleen ik heb nu het idee dat ik niet meer zo goed weet wat ik met school wil. Dit moet ik dus gaan uitzoeken, voordat ik keuzes maak, dat is beter voor mij.