Heb jij ook een goed idee?

Red jij Willie Wereld?

Maatschappelijke Diensttijd, ook wel MDT, is bedacht door ouderen voor de toekomst, jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Het is ontworpen om jongeren meer met de maatschappij in aanraking te laten komen en de maatschappij nog sterker te maken. Eigenlijk een best tof idee, maar hoe zorgen we er voor dat jongeren niet alleen meedoen aan MDT, maar er ook echt enthousiast van worden? Het antwoord is makkelijk: doe iets waar je zelf blij van wordt en energie van krijgt!

Schrijven, tekenen, ontwikkelen en doen! Dat is waar Thomas, Athene, Vera, Jan en Leon warm van worden en zo ontstond al snel het MDT kinderboek. ‘Red jij Willie Wereld?’ gaat over de vervuiling van de wereld en hoe wij dit met elkaar kunnen tegengaan, vooral als we vandaag nog beginnen! Het boek bestaat uit vier korte verhalen die voorgelezen kunnen worden aan kinderen tussen de 4 en 6 jaar en zijn zo geschreven dat het kinderen, maar ook de voorlezer aanzet tot actie! We moeten de handen in een slaan en stap voor stap de wereld ‘verschonen’, dat is de filosofie van het boek. Wanneer kinderen met deze filosofie opgroeien, dan zijn wij er van overtuigd dat zij op latere leeftijd hun hand niet meer omdraaien voor MTD. Dit omdat het voor hen dan al de normaalste zaak van de wereld is, om iets voor de maatschappij en de samenleving te doen.

Maar zover zijn we alleen nog niet.., tot die tijd zou dit boek ‘Red jij Willie Wereld?’ ingezet kunnen worden als MTD. Bijvoorbeeld door dit boek voor te lezen op basisscholen en/of bij je oppas kinderen. Door zelf de volgende editie te schrijven en/of te tekenen of door een ‘Willie Wereld workshop’ vorm te geven! Hoe gaaf zou dat zijn!? Zo heb je jouw MDT volledig zelf in de hand en werk je samen met anderen aan een schonere wereld!  

Thema: Maatschappelijke Diensttijd
Resultaat: kinderboek geïnspireerd op de Maatschappelijke Diensttijd
Fase: afgerond