Heb jij ook een goed idee?

Ecofest; Na regen komt zonneschijn!

Jaja. Afgelopen zaterdag (15 juni jl.) was het eindelijk zover. Het duurzaamheidsfestival van Haarlem Schalkwijk en omstreken.

Regenlaarzen
De hele avond / nacht had het geregend waardoor een groot gedeelte van het terrein onder water stond. Om 08:30 daar aangekomen broek opgestroopt en zoveel mogelijk productiewerk verricht. Van stenen leggen (voor het maken van een extra pad), water uit het zand weg laten lopen middels het graven van een kuil tot aan het verplaatsen van de marktkraampjes. Verder heel veel andere vrijwilligers aangestuurd zodat het festival op tijd zou beginnen. Om 12 uur startte de eerste band: Irrational Library band. Om 13:00 stond echt alles en ging het los. En ging het zonnetje schijnen.

Genoeg te doen
Over de gehele dag verspreid waren er tussen de 350 – 450 bezoekers. Ook props voor de open dag die plaatsvond bij Vrijwaterland en Bloem & Plukweide. Hierdoor was er ook veel aanvoer vanuit hen op het terrein aanwezig.
Er waren een heleboel marktkraampjes. Waaronder Nomoreplastic, NYHAVN, Wolviten en de Kledingcirkel. Naast deze marktkraampjes waren er ook workshops te doen. Via Sportsupport konden de jongeren boerenspellen spelen en een Dansworkshop volgen met de eigenaresse Flower of Hope. Tijdens het dansen deed iedereen lekker fanatiek mee. Dat was leuk om te zien.

Food & Chill
Naast alle activiteiten kon je ook relaxen op heerlijke tapijten, kleden om vervolgens te luisteren naar de chille muziek van sing & song writers bij het kleine podium. Ook kon je natuurlijk daar je eten en drinken nuttigen. En dat eten was verrukkelijk als zeg ik het zelf. Vegetarisch eten als curry’s met rijst, salade van rode biet en vegetarische hamburgers.

Klapper
Slot stuk was met Peperbek en met de Nederlands kampioen Beatboxer B-art. Toffe afsluiting van een goedlopend Ecofest. Volgend jaar weer boys (Raul en Emiel)? 

Featured images by Alesander Aydin, via