Heb jij ook een goed idee?

Kleedkamersessie #jongewolven

Begin juni was de eerste kleedkamersessie. Deze activiteit was bij de meidensport die elke dinsdagavond plaatsvindt in Haarlem Oost. Deze meidensport is een samenwerking tussen Sportsupport en Rebup. De lerares is Elisa de Goede. Zij is een scholarshipper bij de Krajicek Foundation.

Doel
Het doel van de kleedkamersessie is inspiratie geven aan de jongeren om nog meer uit jezelf te halen en dat falen niet erg is als je maar blijft proberen om je einddoel te halen. Middels een powerpoint presentatie (met interactie) en wat sportspelletjes wilde Birgit (jongeren projectbegeleider) deze meiden AAN zetten. Zeker omdat het de eerste keer is, was het allemaal super spannend.

Iemand is ‘m niemand is ‘m
Al gauw werd Birgit voorgesteld en begon ze met een van haar lievelingsspelletjes tijdens gym: Iemand is ‘m niemand is ‘m. Als iemand je afgooit moet je zitten op de plek waar je bent afgegooid. Je mag er weer in als degene die jou geraakt wordt afgegooid door iemand anders in het veld. Het mooie aan deze vorm is, blijf gefocust want voor je het weet krijg je weer in leven en doe je mee met het spel. Je krijgt dus altijd nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. 

Presentatie
Nadat de meiden dit 5-8 minuutjes gespeeld hadden begon Birgit met haar presentatie. Ze vertelde o.a. over mijn eigen groei als persoon van judoka, tot eigen ondernemer, tot een succesvol trefbal toernooi op de grote markt, tot een persoonlijke groei doormaken middels een reis en inmiddels wil ze deze energie van het ontwikkelen doorgeven aan de nieuwe generatie. Leervermogen x Aanleg = groei. Dit heeft de medewerker van STAD middels wat tips zo goed mogelijk proberen uit te leggen. In die tips staat o.a dat iedereen een buddy nodig heeft. De opdracht aan hen was dan ook geef positieve feedback aan wie je de bal gooit en wat diegene kan verbeteren. Dat gaf mooie taferelen.

Dromen
Daarna vroeg Birgit aan iedereen wat hun dromen zijn en waar ze naar toe willen groeien. Eentje wilde een hele goede kickbokser worden, de ander een tof trefbaltoernooi organiseren en een ander weer iets met kleding. Super gaaf om al deze dromen te horen. En ze zijn nog lekker jong dus alles is mogelijk (13-14 jaar oud). 

Kopbal
Als afsluiter nog lekker gesport met een heel leuk spel genaamd kopbal. Birgit komt zeker nog een keer terug bij deze meiden om een judoles te verzorgen. En het mooie is binnenkort komen er meiden (4-5) bij STAD langs die een heus trefbal toernooi willen organiseren. Er worden al dromen waargemaakt #jongewolven.


Resultaat: Campagne #jongewolven geslaagd.
Fase: Afgerond