Heb jij ook een goed idee?

Kids Fest

Wat gebeurd er als je 9 energievolle kids 3 dagen lang bij elkaar zet? Dan organiseren zij zelf een heus kinderfeest op de vierde dag! Ja je leest het goed, het was weer tijd voor het Kids Fest!

Van wedstrijdjes zaklopen en levend ganzenborden tot vers geplukte salades en picknickkleden. De kinderen hebben overal aan gedacht en gaven zo samen een feestje op de grasvelden en de speeltuin van de Haarlemmer Kweektuin. Een feest door kinderen, voor kinderen, waar ouders op de achtergrond natuurlijk ook meer dan welkom waren. En dan zit het weer ook nog mee, wat wil je nog meer?

In de aanloop van het evenement gingen de organisatoren op bezoek bij een aantal bedrijven en instellingen in Haarlem, om te zien hoe het werken er daar aan toe gaat. Dit zodat zij hiervan kunnen leren, maar ook om hen te vragen om een bijdrage voor hun feest. Zo bezochten zij de kassen van ‘Wij telen groente’. Hier bekeken zij hoe de groente groeien en hoe de organisatie zich inzet voor haar cliënten. Uiteraard waren de tomaatjes en de komkommers, in de salades van gister, afkomstig uit deze kassen. 

Daarnaast brachten de kids ook een bezoek aan de Snuffelmug waar zij hun aankleding voor het festival mochten uitzoeken en gingen zij met de buurtsportcoaches van Sport Support actief aan de slag. Want natuurlijk moesten de spelletjes voor op het Kids Fest wel even door henzelf gecheckt worden. Omdat de groep het ook belangrijk vindt dat alle kinderen kunnen deelnemen, hebben zij Ik Ben Geweldig aangeschreven. Een fonds die jongeren kunnen gebruiken om iets goeds te doen voor een ander en dat deze kanjers iets goeds doen, daar kan natuurlijk niemand omheen.

Kortom, de bezoeken, hun eigen harde werk en zeker niet te vergeten de energie en enthousiasme van deze groep hebben gister gezorgd voor een spetterend feest. 

Het idee om deze kinderen zelf een gratis feest te laten organiseren voor andere kinderen, is bedacht door een van de vaders van de kids. Thijs de Laat, de vader van Lois en Mika, bedacht dat je als kind leert lezen, schrijven en rekenen op school, maar dat je al snel een keuze moet maken voor je eigen toekomst. Door hen op deze manier actief, maar vooral ook op een leuke manier, aan het werk te zetten, laat je hen zien wat de wereld nog meer te bieden heeft. 

Mede mogelijk gemaakt door: Ik Ben Geweldig, Haarlemmer Kweektuin, Snuffelmug, Sport Support Haarlem, Wij telen Groente, NME en Spaarnelanden


Resultaat: een festival voor en door kids
Fase: afgerond