Heb jij ook een goed idee?

Yellow Light

Podium voor creatieve jongeren in Haarlem

Haarlem – 2 & 3 november was Yellow Light, het creatieve avontuur voor jongeren in Haarlem

De kans voor jongeren die hun creativiteit graag aan de inwoners, bezoekers en ondernemingen van Haarlem laten zien.

Yellow Light is georganiseerd omdat er een podium nodig is voor creatieve jongeren in Haarlem. 

10 jongeren kregen de kans om voor een officiële opdrachtgever een eindproduct te creëren. Waardoor zij ervaring op deden als het gaat om commerciële kunst. De 10 deelnemende jongeren werden gekoppeld aan opdrachtgevers van Haarlemse ondernemingen, zodat ze samen met hen dit creatieve avontuur konden aangaan. 

De creativiteit van jongeren moet zichtbaarder worden in Haarlem, er worden te veel mooie dingen gemaakt die niet in het licht worden gesteld” stelt de Haarlemse Tamar Aydin (19), de organisator. Samen met Rosan van de organisatie STAD Haarlem organiseerden zij de allereerste Yellow Light.

Creatieve jongeren missen vaak het commerciële aspect van kunst en creativiteit. Hun werk verkopen is (in de meeste gevallen) iets compleet nieuws, omdat dit op school onvoldoende behandeld wordt. Het samenwerken met een bedrijf en kijken naar de belangen van een bedrijf is iets waar Yellow Light de jongeren in wil stimuleren. 

Binnen 5 dagen zijn de jongeren tot een creatief eindproduct gekomen voor het bedrijf waar ze voor werken.

Deze kunstwerken worden 1 maand lang tentoongesteld binnen de deelnemende Haarlemse organisaties. De eindresultaten vormen samen de Yellow Light route. Tijdens de Kunstlijn Haarlem (2 & 3 november) was de geslaagde kickoff.

Ben je geprikkeld en wil je meer weten? Check dan zeker de website van Yellow Light eens & vergeet Yellow Light op insta niet te volgen!


Resultaat: Jonge kunstenaars een ervaring geven in de commerciële kant van de kunstwereld
Fase: Afgerond