Heb jij ook een goed idee?

Reportage serie ‘THE GREEN KILLERS’

Het klimaat en haar veranderingen zijn vandaag de dag een hot topic. Bosbranden, overstromingen, lawines en ga zo maar door. Het klimaat verandert, de fossiele brandstoffen raken op en onze impact op het milieu wordt steeds zichtbaarder. De generatie van nu laat steeds meer van zicht horen, want genoeg is genoeg!

Tegelijkertijd merken we ook dat veel jongeren te weinig weten over de impact van de keuzes die zij dagelijks maken. Een croissantje kopen in een plastic zakje bij de Albert Heijn, die je vervolgens buiten opeet en het zakje weggooit. Is dit nodig? Of kan het ook anders? Lekker een dagje shoppen want er is sale, maar weet jij waar jouw kleren vandaan komen en belangrijker – welke impact dit heeft op het milieu? En hoevaak per week eet jij vlees? Let je bijvoorbeeld op keurmerken of koop je het goedkoopste vlees in de supermarkt?

De komende periode gaan wij op pad. We gaan de straat op, op onderzoek uit en experts bevragen. Wij willen weten wat de gevolgen zijn van de keuzes die we dagelijks maken! Vanaf dinsdag 4 februari plaatsen we iedere week een verse aflevering van de reportage serie ‘The Green Killers’ op youtube. In totaal behandelen we drie onderwerpen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben: plastic, vlees en kleding.

Als we met z’n allen niet opletten en nadenken bij onze keuzes, dan killen we de groene aarde!

Stay tuned en houd onze social media in de gaten!

Thema: Duurzaamheid
Fase: in realisatie