Heb jij ook een goed idee?

#BETERANDERHALVEMETER

Het Corona virus verspreidt zich inmiddels als een speer door Nederland. We moeten binnen blijven en als we op straat zijn, is een social distance van minimaal anderhalve meter vanuit het RIVM gewenst. Toch houdt lang niet iedereen zich aan deze anderhalve meter. Een grote groep die het virus snel verspreid, zijn wijzelf: jongeren. Ook al zijn wij minder vatbaar voor het virus, wij zijn wel de groep die daardoor juist onwetend mensen kunnen besmetten die er veel slechter aan toe zijn. 

Toch dringt dit bij velen van ons nog niet door. Het is lekker weer, we voelen ons allemaal fit, dus wat doen we? We spreken bij iemand thuis of in het park af om met een groepje vrienden te gaan chillen. Juist dat helpt natuurlijk niet mee aan de verspreiding van het virus. Wat voor toffe dingen kunnen we dan wel doen om het leuk te houden en toch een beetje op afstand te blijven? Juist, die afstand op een zo leuk mogelijke manier inzichtelijk maken! Om dat te fixen, hebben wij vanuit STAD een challenge bedacht, namelijk #beteranderhalvemeter. 

#BETERANDERHALVEMETER 
Je hoort overal dat je anderhalve meter afstand moet houden, maar hoeveel is dit nou eigenlijk? Om onszelf en andere bwust te maken van de impact die anderhalve meter kan hebben, starten wij de #beteranderhalvemeter challenge. Het gaat als volgt: wij starten de challnge en dagen zoveel mogelijk mensen uit om op een zo ludiek mogelijke wijze anderhalve meter inzichtelijk te maken. 

Hoe doe jij mee? 

  1. Zorg dat je wordt genomineerd! Like, reageer of pak de challenge gewoon lekker zelf op.
  2. Maak een een filmpje waarin jij op een grappige/originele manier anderhalve meter uitbeeldt. Denk aan bierflesjes, wijnglazen, kledingstukken, schoenen, wc papier, paaseitjes, ga zo maar even door. Hoe gekker hoe beter! 
  3. Plaats jouw super gekke video op Instagram en tag drie anderen vrienden om ook mee te doen met de challenge. Altijd leuk als je STAD ook tagt!

Met #beteranderhalvemeter dagen wij jou uit om de tofste filmpjes te maken met huis- tuin- en keukenspullen, want ja, het is natuurlijk niet de bedoeling dat we alsnog de straat op gaan om die filmpjes te maken 😉
Hoe meer mensen er aan de challenge meedoen hoe beter, maaaar… wat nog beter is? Anderhalve meter! Dus: blijf binnen, houd je afstand en zet de challenge voort om het Coronavirus zo snel en veilig mogelijk te verslaan!! 


Resultaat: online campagne ter bevordering van de 1,5m samenleving
Fase: afgerond