Heb jij ook een goed idee?

Superheldendag!

Dit jaar is Bevrijdingsdag ook Superheldendag! 75 jaar geleden werd Nederland bevrijd uit de handen van de Duitsers. Sindsdien leven wij in volledige vrijheid in Nederland. Althans tot dit jaar. Sinds Februari is Nederland, net als de rest van de wereld, in de ban van het coronavirus. Voor het eerst in 75 jaar worden we tijdelijk beperkt in onze vrijheid en dat is toch even wennen. Maar dat betekent niet dat STAD bij de pakken neer gaat zitten.. bevrijdingsdag moet tenslotte gevierd worden.

Superheldendag!

Juist nu we tijdelijk even niet meer zo vrij zijn als we gewend zijn, moeten we bevrijdingsdag niet aan onze neus voorbij laten gaan. Daarom heeft STAD Bevrijdingsdag omgedoopt tot Superheldendag! Op 5 mei roepen we alle ouders & kids om hun verkleedpakken uit de kast te trekken en door het leven te gaan als een echte superheld. Op deze manier willen we aandacht vragen voor de helden van vroeger, maar ook zeker voor de helden van nu die tegen het coronavirus aan het strijden zijn. Door allemaal op 5 mei als superheld door het leven te gaan, eren we de helden van vroeger en supporten we de helden van nu.

Programma

Geen één superheld kan de wereld redden zonder warming-up. Daarom verzorgt dansschool Two Dance een echte superhelden warming-up om iedereen klaar te stomen voor de dag. Wanneer de spieren warm zijn gedraaid, is het tijd om op superheldenpad te gaan. Je brengt samen met je familie de dag door als een echte superheld. Om iedereen een handje op weg te helpen, is er een superhelden afstreepkaart. Op deze kaart kan je andere superhelden die je tegenkomt afstrepen én er staan een aantal acties op de kaart die je kan uitvoeren. Denk aan een superselfie en superzwaai. Gedurende de dag vragen we de deelnemers om hun tofste video’s en foto’s op Instagram en het Facebookevent te plaatsen onder de #superheldendag. Elke held verdient wat waardering en daarom reiken we samen met Unicef en Uitjesbazen twee prijzen uit aan de superste superheld. Je plicht roept!

PS. Ook een project realiseren met STAD? Klik hier voor wat inspiratie of stuur ons een berichtje!


Resultaat: 52 superhelden door heel Nederland
Fase: Afgerond