Heb jij ook een goed idee?

Wij doorbreken het taboe met: Niet jouw schuld?

1 op de 5 Nederlandse jongeren heeft een schuld. Een onderwerp waar een groot taboe over heerst. Om dit te doorbreken en het probleem bij de kern aan te pakken hebben wij de ‘Niet jouw schuld’ Dilemma Route ontwikkeld!

Dilemma Route met onderdelen

‘Niet jouw schuld?’ is een interactief spel voor jongeren, waarin zij kennismaken met geldproblemen en consequenties van financiële keuzes. Om zo het taboe te doorbreken!

Bij de ingang kregen de deelnemers per duo ‘geld’ en bewandelden ze ‘dilemma route’. Als je een goede keuze maakte, mocht je al je geld houden. Was dit niet het geval? Dan leverde je een bepaald bedrag in. Aan het eind van de route kun je zien of je het goed hebt gedaan of dat je sommige keuzes anders had kunnen maken. 

Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

Om wat afwisseling in de route te brengen, kwam je verschillende onderdelen tegen: een geldboom, een gelddouche en een fotoserie. (Zie plattegrond, voor verduidelijking.) Ook bij deze onderdelen was er een kans om geld te verliezen, dus let goed op! 

Waar deden we het voor?

Met dit interactieve spel deelden we niet alleen tips en tricks, maar ook verhalen van mensen die zelf schulden hebben of dit hebben gehad. Daarnaast lieten we zien hoe je in contact kan komen met verschillende professionals. 

Wij hebben met dit project bewustwording gecreëerd en informatie beschikbaar gesteld om te helpen en aan schuldpreventie. Door het taboe, wat er om dit onderwerp hangt, wilden we werken op een luchtige en speelse wijze. Zodat het makkelijker bespreekbaar werd en jongeren minder schaamte voelden als ze hiermee te maken hebben. Oftewel: het taboe schuld onder jongeren doorbreken!

Op de instagram staan leuke foto’s en video’s van het event.

Thema: Jongeren en Schuldpreventie
Resultaat: Het taboe van schuld onder jongeren doorbreken
Fase: Afgerond