Heb jij ook een goed idee?

2e editie SuperHero Kidsrun

Vanwege de beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt, was het lange tijd onzeker of de tweede editie van de SuperHero Kidsrun dit jaar doorgang kon vinden, maar met een aantal aanpassingen kon het evenement afgelopen weekend toch gehouden worden op de atletiekbaan van het Pim Mulier sportpark. En ook deze tweede editie was een succes. Er deden maar liefst 325 kinderen mee aan de fun-run; waar kinderen verkleed als hun favoriete superheld een parcours afleggen van 1 of 2 kilometer. Er verscheen een bont gezelschap superhelden aan de start, van Black Panther, de Hulk en Spiderman tot aan Max Verstappen, stoere ridders en Lady Bug.

HINDERNISSEN Nadat het startsein klonk, renden de superhelden en -heldinnen naar de eerste hindernis; het trotseren van een piramide van hooi, gevolgd door een heuse spinnenweb hindernis. In totaal waren er vijf hindernissen uitgezet. Nadat de kleine superhelden over de finishstreep kwamen, gingen ze in groepjes nog eens vijf verschillende sportonderdelen af. Deze activiteiten werden ingevuld door diverse (jongeren)organisaties, waaronder Triple ThreaT, STAD Haarlem, Spaarnelanden en atletiekvereniging AV Haarlem.

Het was een waar festijn voor zowel ouders als kinderen. “Eindelijk weer eens groot sportevenement voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar”, aldus één van de ouders. “Wat leuk om op deze manier de zomer af te sluiten. Mijn kinderen hebben genoten en staan alweer te springen om volgend jaar wéér mee te doen”. Het fanatisme bij de kinderen droop er dan ook vanaf. Ze hadden plezier en aanschouwden alle superhelden die aanwezig waren op het terrein, zoals de ‘echte’ Captain America, Spiderman, Elsa en Flash.

AANPASSINGEN Om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen heeft de organisatie het evenement ten aanzien van vorig jaar drastisch aangepast. Allereerst werd het evenement verspreid over twee dagen en per dag waren de deelnemende kinderen verdeeld over drie shifts. Verder werd het evenement dit keer gehouden op een terrein dat afgesloten kon worden, waardoor de organisatie de bezoekers goed kon regulieren. De grootste verandering was echter dat de ouders dit keer niet mee mochten rennen. De ouders konden toekijken vanaf het middenterrein van de atletiekbaan.


Resultaat: 325 deelnemers, 500+ bezoekers
Fase: Afgerond