Lucht je hart en joinHeb jij ook een goed idee?

UITLAATKLEP

Uitlaatklep; Lucht je hart en join

Op tijdlijnen zie je vaak één grote aaneenschakeling van hoogtepunten. Perfecte foto’s van de leukste momenten in het leven. Het internet staat er vol mee. Het gevolg? We moeten ons steeds meer optrekken aan de perfectie van anderen en dit vergroot voor velen het taboe om te vertellen hoe het echt met ons gaat. Juist dit laatste is iets waar wij millennials behoefte aan hebben. De instagrampagina @Uitlaatklep_ biedt een plek waar dit kan en werkt!

“Millennials en hun problemen”

De media staan er vol mee, “millennials en hun problemen”. We kampen met keuzestress, lijden onder de prestatiemaatschappij, gaan vaker naar psychologen dan onze vorige generaties, ervaren meer stress, angst en depressiegevoelens en ga zo nog maar even door. Ja, we weten inmiddels wel dat we een probleemgeneratie zijn. Maar heeft het zin om dit continu onder ogen te komen in artikels, documentaires en posts op socials? Het feit dat we opgroeien in een digitale maatschappij waarin we alles delen dat ‘perfect’ is, maakt het lastig om open te zijn over onze imperfecties. Je wordt snel gezien als een aandachtstrekker of aansteller. Het is tijd dat we op een luchtige manier kunnen praten over onze problemen. We hebben een uitlaatklep nodig!

De instagrampagina genaamd @Uitlaatklep_ is een platform waar elke millennial anoniem zijn dagelijkse struggle kan luchten. Dit verhaal wordt gekoppeld aan een jonge maker die met het verhaal aan de slag gaat en er een visuele uiting van maakt.

Laten we samen die torenhoge drempel om open te zijn over je problemen te praten omlaag duwen. Lucht je hart en join!

#Uitlaatklep

Dus, vandaar de oproep aan millennials: Deel je verhaal, meld je aan als jonge maker of laat je inspireren door andere verhalen op de pagina. Join the movement en volg @Uitlaatklep_ op Instagram. Let the stories roll!

Artwork @Lisan Kuiper


Resultaat: Instagram waar millennials hun hart kunnen luchten
Fase: Afgerond