Heb jij ook een goed idee?

VLAGTASTISCH

Nederland lijkt op het eerste gezicht een land waarin de LHBTI+ community een fijn leven kan leiden, maar dat is vooral het geval wanneer je ʻnormaalʼ doet of niet zichtbaar bent. De tolerantie is helaas niet zo tolerant als ze lijkt. Jongeren uit de LHBTI+ community denken zelfs vier tot vijf keer vaker aan suïcide dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten, een vreselijk  gegeven. Met deze actie ʻVlagtastischʼ willen wij de acceptatie van de LHBTI+ community onder jongeren bevorderen. 

Vlagtastisch 

Hierbij introduceren wij de meest kleurrijke actie, waarbij we Haarlem overspoelen met regenboogvlaggen! Het team van STAD is naar verschillende openbare plekken in Haarlem gegaan en heeft mensen aangespoord om de regenboogvlag op te hangen. 

Kijk en leer

Met de mensen die de prachtige regenboogvlag al uit hebben hangen, gingen wij in gesprek. We hebben de verhalen hierover vastgelegd op beeld om met de medemens te delen.  

Flags Out

Omdat niet zomaar iedereen over een regenboogvlag beschikt en wij ze wel wilden aanmoedigen om er een op te hangen, zijn we opzoek gegaan naar sponsoren. Het is ons gelukt om 100 vlaggen gesponsord te krijgen om uit te delen. Hierdoor maken wij de drempel lager om hem op te hijsen. De  vlaggen zijn uiteraard helemaal gratis. 

Verbondenheid 

Door op Paarse Vrijdag met een grote groep massaal de regenboogvlag op te hangen, maak je natuurlijk een enorm statement. Acceptatie LHBTI+ community actie Dit heeft voor awareness gezorgd bij mensen die zich nog niet goed genoeg bewust zijn van de LHBTI+ community. De community voelt zich gesteund door de uithangende vlaggen en buitenstaanders worden zich ervan bewust.

Op deze manier is er verbondenheid, acceptatie en awareness ontstaan! Hiermee hebben we gestreden om met deze actie de acceptatie van de LHBTI+ community te vergroten.

Met deze actie zijn we veel in het nieuws gekomen, daar zijn we best trots op! We hopen hiermee dat veel steden zullen volgen met acties voor de acceptatie van de LHBTI+ community. Bekijk onze actie op: NOS, Nu.nl, NH nieuws en Haarlems Weekblad.

Kijk op de insta voor leuke foto’s en verhalen.

Thema: GSA
Resultaat: De acceptatie van de LHBTI+ community onder jongeren bevorderen
Fase: Afgerond