Heb jij ook een goed idee?

Op De Beat Voor Friet

Sportscholen zijn dicht, je lokale sportclub is gesloten en een rondje hardlopen in dit koude soms gure weer is niet voor iedereen weggelegd. Wat kunnen we doen om onszelf wat beweging, plezier en verbondenheid te geven zodat je jezelf daarna kan verwennen met een patatje? Daarom: Op De Beat Voor Friet dé nieuwe challenge in Haarlem.

We wilden de deelnemers een lichtpuntje geven in de sombere corona-tijd. Dit lichtpuntje heeft voor veel jongeren geholpen om even uit de sleur te stappen die het dagelijks leven in deze tijd veroorzaakt. Daarmee hebben we het eenzaamheid probleem niet in een keer opgelost. Waar ze wel van kunnen blijven genieten is de deelname aan ‘Op de Beat voor Friet’. Dit heeft gezorgd, net zoals onze smakelijke prijs, voor een momentje van geluk. In dat kleine geluk moment veranderd de eenzaamheid naar een gevoel van samen staan we sterker dan alleen. Die paar seconden die jij hebt gedanst zijn samen met iedereen die ook danst een heus feestje. Een feestje dat we in deze tijd zeker missen.

In the mood for food

Het doel van ons concept was mensen in beweging krijgen, maar voornamelijk wilden we ze laten zien dat zij niet de enige zijn die zich in deze situatie zich wat eenzaam voelen. De jongeren zien elkaar doormiddel van de video strijdend voor de felbegeerde prijs koning of koning op de beat voor friet. 

Exercise? I thought you said extra fries!

Naast dat de jongeren samen een geheel vormen zijn de intensieve pasjes natuurlijk schappelijk beloond met een frietje voorzien door Friethoes. Waarom een frietje als je net lekker hebt bewogen vraag je je misschien af? Frietjes zorgen voor geluk. Waarom? Zolang je er niet in doordraait zijn frietjes je beste vriend. Het is namelijk ‘comfort food’, en comfort food zorgt voor een stijging in je positieve gevoelens en werkt als opluchting tegen negatieve psychologische effecten. In andere woorden het maakt je blij! Kijk op onze insta voor het eindresultaat en de reacties erop.

Een andere uitlaatklep nodig? Check hem hier.

Thema: Eenzaamheid door Corona
Resultaat: Gezamenlijk dansen tegen eenzaamheid
Fase: Afgerond