Heb jij ook een goed idee?

Quality Culture

COVID-19 zorgt er door heel Nederland voor dat jongeren zich met de dag eenzamer voelen. De sociale wereld van jongeren is in elkaar gestort. Niet meer naar school kunnen, niet meer kunnen sporten en ook je vrienden kunnen ’s avonds niet meer op bezoek komen. Hierdoor hikt meer dan 82% van de jongeren tegen een burn-out aan. Juist deze groep met een groot sociaal netwerk heeft weinig perspectief en vertrouwen in de toekomst.

Het is daarom des te belangrijker dat jongeren nu met elkaar in contact kunnen komen. Het is voor veel jongeren een lastige periode, maar elk dieptepunt brengt ook altijd mogelijkheden met zich mee. Voor het thema ‘Eenzaamheid door Corona’ bedacht STAD Alkmaar daarom Quality Culture.

Quality Culture is een online platform waar creatieve jongeren samen kunnen komen om hun liefde voor kunst en creatie met elkaar te delen. Het online platform bestaat uit een Instagram pagina, een TikTok pagina en een ZOOM omgeving. Op de platformen wordt op verschillende manieren geprobeerd jongeren weer in beweging te zetten. Door middel van verschillende sociale opdrachten komen jongeren van verschillende omgevingen met elkaar in contact door middel van Cultuur. Voorbeelden van opdrachten zijn, het samen schrijven en produceren van een nummer, het spelen van een culturele quiz of het gezamenlijk interviewen van een bekende kunstenaar , schrijver of mediapersoonlijkheid. Daarnaast worden er dagelijks feitjes en toffe filmpjes op de pagina’s geplaatst. Dit ter vermaak en promotie van de aankomende sprekers en gasten.

Benieuwd naar één van de gespeelde culturele Quizzen, speel hem zelf hier. En bekijk hier fragmenten van de eerste ZOOM uitzending met ZAPP presentator en social media persoonlijkheid Cesar Majorana.

Er is gekozen voor specifiek kunst en cultuur omdat de stagiaires hier zelf intrinsiek het meest gemotiveerd over zijn. Hierdoor is er hard gewerkt aan de verschillende formats en kunnen we met trots melden dat er al verschillende mooie vriendschappen door Quality Culture zijn ontstaan. Het online platform is nog steeds in gebruik en groeiende.

Fase: Afgerond

Thema: Eenzaamheid door Corona