Heb jij ook een goed idee?

Her Alluring Beauty

Her Alluring Beauty was Faith’s (artiestennaam Fhaura) eerste visuele concept. Het onderwerp hiervan is colorisme en hoe de kenmerken van een zwarte vrouw gebruikt en gezien wordt als trend. Dit project is gebaseerd op dagelijkse situaties die ik zelf meemaak.

Ik heb de laatste maanden gewerkt aan een visueel concept. Colorisme aanduiden met creatieve visuals. Dit wilde ik doen omdat ik en veel jonge zwarte vrouwen dit dagelijks meemaken. Om dit op een day to day basis te voorkomen wil ik al dat negatieve vervangen met een positief beeld dat de zwarte vrouw representeert die haar uiterlijk met trots omarmd.

 Ownen 

Her Alluring Beauty gaat over zwarte vrouwen met diepere en rijkere huidtinten die hun zwarte kenmerken en schoonheid onbeschaamd ownen. Vanwege eurocentrische schoonheidsnormen, racistische vooroordelen en etno-voorkeuren zijn we veroordeeld tot minder wenselijk. Dit is de wortel van colorisme. Dit heeft een uitgebreide toegangspoort geopend voor Black Fishing.

Caucasian vrouwen die zich voordoen als zwarte vrouw en zich toe-eigenen en profiteren van onze cultuur en de essentie van zwart zijn. Dit visueel concept is bedoeld om de manier waarop ze ons definiëren te veranderen. 

Alluring

Het is vooral de Engelse betekenis van het woord Alluring dat mij erg aansprak. Het staat voor: powerfully and mysteriously attractive or fascinating, seductive. Zo beschrijf ik de schoonheid van een zwarte vrouw. 

De uiteindelijke foto’s zijn door mij geretoucheerd en grafisch bewerkt op een artistieke collage stijl. Dit ga ik later dit jaar vertonen op mijn komende expositie.

Check de insta van Faith voor toffe creaties en updates!


Resultaat: Visueel concept over colorisme
Fase: Afgerond