The United Youth of EuropeHeb jij ook een goed idee?

The United Youth of Europe

In a world where everything seems more and more divided two young guys will try to uncover what it means to be united. The United Youth of Europe.

A sense of unity

The European Union was established in 1993 with the aim of ending the frequent and bloody wars between neighbouring states, which resulted in the Second World War. Now in 2021, 28 years later, does this still stand? What changed? And why? What does the European Union mean to the youth of Europe? The ones that were born with a sense of unity and peace. That’s what Barna and Jip are going to find out in this documentary. They would like to show the importance and the benefits of thinking bigger than states and connecting Europe as a whole for the current and the future generations.

The voices of the future

This documentary is going to take you on a journey with two international students and friends, Barna and Jip who have many questions yet unanswered. These young individuals will uncover and dig deeper into matters from all over Europe, interview fellow young international students to learn from their views and seek for ways of being more united within the EU. They are creating this documentary to give voice to the United Youth of Europe.

———————————————-Vertaling—————————————————–

In een wereld die steeds meer verdeeld lijkt te raken gaan twee jonge mannen op zoek naar wat het betekent om verbonden te zijn.

Een gevoel van verbondenheid 

De Europese Unie is in 1993 opgericht met als doel het stoppen van de vele en bloedige oorlogen tussen buurlanden, die uiteindelijk tot de Tweede Wereldoorlog leiden. Is dat nu in 2021, 28 jaar later, nog steeds zo? Wat is er veranderd? En waarom? Wat betekent de Europese Unie voor de jeugd van Europa? Degene die zijn geboren met een gevoel van verbondenheid en vrede. Dat is wat Barna en Jip in deze documentaire gaan uitzoeken. Ze willen laten zien hoe belangrijk het is om groter dan landen te denken en Europa te verbinden voor de huidige en toekomstige generatie

De stemmen van de toekomst

Deze documentaire neemt je mee op een reis van twee internationale studenten en vrienden. Ze zullen zaken zaken uit heel Europa aan het licht brengen, er dieper op ingaan, jonge internationale medestudenten interviewen om van hun visie te leren, en manieren zoeken om binnen de EU meer verenigd te zijn. Ze maken deze documentaire om een stem te geven aan de United Youth of Europe.

Hou onze instagram in de gaten voor updates.


Resultaat: Documentaire over de jeugd in Europa
Fase: Realisatie