Heb jij ook een goed idee?

De HOOP Huiskamertour

We leven in een bizarre, zwaarmoedige situatie. Jongeren zitten hele weken thuis, achter laptops online lessen te volgen. Ze missen alle sociale interactie die deze levensfase juist zo leuk maakt. Daarom voel ik de verantwoordelijkheid als artiest om zo veel mogelijk van mijn leeftijdsgenoten op te beuren, en hoop te geven voor de toekomst in deze onzekere tijden. Wij bepalen immers hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Ik wil met de HOOP huiskamertour de hoop terugbrengen!

Ik wil het gesprek aangaan met mijn generatiegenoten, om er achter te komen wat er onder hen speelt, waar ik hen mee kan inspireren en helpen de hoop niet te verliezen. 26 mei release ik met die gedachte mijn nieuwste EP ‘HOOP’. In deze EP beschrijf ik de dingen die mij motiveren en hoop geven in het leven, om zo ook een gevoel van hoop te verspreiden onder de luisteraars. Voor de release van mijn EP vind ik het belangrijk om iets speciaals te doen, iets wat mijn boodschap écht over kan brengen. Vanwege de Corona-crisis is het uiteraard niet mogelijk om een optreden te geven. Als oplossing wil ik daarom de show naar het publiek toe brengen, door op te treden in hun eigen woonkamer. 

Creatieve Visie 

De huiskamersetting geeft de extra mogelijkheid om up close en personal met het publiek te praten wat anders niet of moeilijk gaat bij een grootschalig optreden. Het optreden zal extra intiem voelen omdat ik voor een kleine groep mensen sta. Tussen de nummers door zal ik een gesprek aangaan met het publiek over het onderwerp ‘hoop’, steeds geïntroduceerd door een vraag. In deze gesprekken stel ik vragen, en deel ik mijn eigen positieve ervaringen van het afgelopen jaar en probeer ik het publiek zo veel mogelijk steun en advies te bieden, om zo uiteindelijk een hoopvol gevoel op te roepen. Zo is de huiskamershow naast een muzikaal optreden ook een inspirerende, gezellige en interactieve ervaring.

De bedoeling is om bij elke huiskamershow het gevoel na te bootsen van een ‘echt’ optreden. Daarom wil ik met een minimale lichtshow een soort podium creëren in een donkere woonkamer.

Corona richtlijnen

Uiteraard hebben we tijdens deze crisis een aantal richtlijnen om rekening mee te houden. Hieronder een aantal regels die ik en mijn publiek tijdens de shows zullen naleven. Natuurlijk weten we niet zeker of de maatregelen toelatend zullen zijn voor dit plan op het moment van de tour. De data die op de planning staan zijn dus voorlopig en kunnen worden verschoven als nodig.

De shows zullen vier weekenden op rij plaatsvinden, van 23 april tot 15 mei, voor de release van mijn EP op 26 mei.

Om ons te boeken stuur mij een DM op Insta. Check het project Woord voor Woord voor andere toffe hiphop activiteiten in Haarlem!


Resultaat: Een interactieve 'club' ervaring aan huis geven
Fase: Realisatie