Heb jij ook een goed idee?

De HOOP Huiskamertour

We leven in een bizarre, zwaarmoedige situatie. Jongeren zitten hele weken thuis, achter laptops online lessen te volgen. Ze missen alle sociale interactie die deze levensfase juist zo leuk maakt. Daarom voel ik de verantwoordelijkheid als artiest om zo veel mogelijk van mijn leeftijdsgenoten op te beuren, en hoop te geven voor de toekomst in deze onzekere tijden. Wij bepalen immers hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Ik wil met de HOOP huiskamertour de hoop terugbrengen!

Ik wilde het gesprek aangaan met mijn generatiegenoten, om er achter te komen wat er onder hen speelt, waar ik hen mee kan inspireren en helpen de hoop niet te verliezen. Op 26 mei heb ik met die gedachte mijn nieuwste EP ‘HOOP’ uitgebracht. In deze EP beschrijf ik de dingen die mij motiveren en hoop geven in het leven, om zo ook een gevoel van hoop te verspreiden onder de luisteraars. Voor de release van mijn EP vond ik het belangrijk om iets speciaals te doen, iets wat mijn boodschap écht over kan brengen. Vanwege de Corona-crisis was het uiteraard niet mogelijk om een optreden te geven. Als oplossing wilde ik daarom de show naar het publiek toe brengen, door op te treden in hun eigen woonkamer. 

Creatieve Visie 

De huiskamersetting gaf de extra mogelijkheid om up close en personal met het publiek te praten wat anders niet of moeilijk gaat bij een grootschalig optreden. Het optreden was extra intiem omdat ik voor een kleine groep mensen stond. Tussen de nummers door ben ik het gesprek aangegaan met het publiek over het onderwerp ‘hoop’, steeds geïntroduceerd door een vraag. In deze gesprekken stelde ik vragen, en deelde ik mijn eigen positieve ervaringen van het afgelopen jaar. Zo probeerde ik het publiek zo veel mogelijk steun en advies te bieden. Met als doel om ze uiteindelijk een hoopvol gevoel te geven. Zo was de huiskamershow naast een muzikaal optreden ook een inspirerende, gezellige en interactieve ervaring.

De bedoeling was om bij elke huiskamershow het gevoel na te bootsen van een ‘echt’ optreden. Daarom heb ik met een minimale lichtshow een soort podium gecreëerd in de woonkamers.

In totaal zijn er acht woonkamer shows geweest. De shows hebben plaatsgevonden in april en mei.

Kijk op de Insta van Bram voor de foto’s en filmpjes van het project. Check het project Woord voor Woord voor andere toffe hiphop activiteiten in Haarlem!


Resultaat: Een interactieve 'club' ervaring aan huis geven
Fase: Realisatie