Heb jij ook een goed idee?

One Ummah

De Ummah wordt gezien als een wereldwijde islamitische eenheid. Dit is wat ik, Mourad van One Day I’m Big wil realiseren op de avond die wij organiseren. One Ummah zal een eendaags event zijn dat midden in de maand Ramadan zal plaatsvinden. Wij gaan 15 bekeerlingen en 15 geboren moslims uitnodigen voor deze prachtige avond.

De Ramadan is onder meer een tijd van spirituele vereffening, het maakt het de Moslim mogelijk om zelfdiscipline aan de dag te leggen en het contact te hernieuwen met hun geloof. Ook is het een zeer sociale aangelegenheid, waarbij Moslims worden aangemoedigd hun eventuele “verbroken banden” aan te halen, bezoeken van familie en gasten uit te nodigen om het verbreken van de vasten mee te delen.

Samenhorigheid

De maand Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender waarin vasten en samenhorigheid centraal staat. Voor veel bekeerlingen kan de Ramadan een heel eenzame periode zijn. Velen kunnen de prachtige maand ramadan niet delen met hun niet-Islamitische-familieleden en zijn vaak vergeten door hun lokale Moslimgemeenschap. Hier willen wij verandering in brengen en hun het gevoel geven dat zij niet alleen zijn. We zijn met z’n allen een gemeenschap zijn. Ik wil bekeerlingen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. De geboren moslims wil ik laten zien hoe bekeerlingen zich voelen. Hierdoor hoop ik mensen te inspireren en de mensen te stimuleren om ook bekeerlingen in hun omgeving niet te vergeten en juist te helpen.

One Ummah

Wij willen dit evenement houden in een buurthuis, voorafgaand aan de iftar zullen wij een kennisquiz houden over de maand Ramadan en over hoe het is om een bekeerling te zijn. Daarna zal er een vragenronde zijn om het gesprek aan te gaan met als doel je in te leven in elkaar, als bekeerling en geboren moslims. Onze vrijwilligers zullen verschillende gerechten klaarmaken voor de iftar. Na de iftar zal er een speech gehouden worden en vragen wat deze dag voor hen allen heeft betekend.

#we are one, one ummah.

Voor updates en meer informatie over One Day I Am Big: check mijn Facebook of Instagram


Resultaat: Samenbrengen van bekeerlingen en geboren moslims
Fase: Realisatie