Verticaal LokaalHeb jij ook een goed idee?

Verticaal Lokaal

Verticaal Lokaal, hét idee waarbij je zonder tuin toch kan tuinieren! Verticaal Lokaal geeft de deelnemers een kans om te ontdekken of zij ‘groene vingers’ hebben en geeft ze daarbij een financieel steuntje in de rug!

Minimale ruimte. Minimale moeite. Maximale winst.

Verticaal Lokaal is een nieuwe kijk op stedelijke landbouw. Door de verticale constructies, waar gemakkelijk groente in kan worden verbouwd, is het erg ruimtebesparend en zeker effectief! Doormiddel van micromanagement van verschillende verticale tuinen door verschillende deelnemers, is het niet tijdrovend. Lokaal produceren is vele malen duurzamer dan importeren en het verkopen van gewassen kan goede bijverdienste zijn met een grote groene maatschappelijke bijdrage. 

Klein maar fijn

De verticale tuinen willen wij plaatsen in ‘spare space’ oftewel ongebruikte zonnige vierkante meters. Om dit aantrekkelijk te maken worden de meeste zorgen van de verticale tuin kwekers uit de armen ontnomen. Dit doen we door ze te voorzien van verticale tuinen met de juiste basisingrediënten voor een succesvolle en overvloedige oogst. We zorgen ook voor een afzetmarkt voor de producten door een platform te bieden waar het aanbod van aankomende producten wordt weergegeven en door in gesprek te gaan met lokale afnemers.

Groene controle

Heel simpel gezegd wordt de productie op de voet gevolgd door mij, Jim. Deelnemers krijgen een verticale tuin bij hen in de buurt aangewezen. Deze moet 1 á 2 keer in de week worden bezocht om te wateren. Ook wordt er een foto verslag gemaakt. Om zo van eventuele ziektes op de hoogte te zijn. De opbrengst van de oogst zal worden verkocht en hiervan zullen de deelnemers hun extra centje krijgen op een natuur vriendelijke manier. 

Hou onze insta in de gaten voor updates en lees hier een ander tof initiatief van Jim.


Resultaat: Verticale tuinen introduceren in Haarlem
Fase: Onderzoek en realisatie