Heb jij ook een goed idee?

Alkie Cult Walk

Door de corona lockdown zien wij steeds meer jongeren buiten wandelen. Toen dachten wij dat kunnen we wel wat leuker maken dan saai door je straat lopen. Hoe is dat nou mogelijk? door een culturele wandeling te maken door Alkmaar en hierbij horeca en activiteiten betrekken. Dat is precies wat wij gedaan hebben.  

De Alkie cult walk vond plaats op 28 Mei 2021 van 17:00 tot 20:00. Bij deze wandeling hebben wij de gehele stad betrokken. We hebben verschillende horeca zaken zo ver gekregen om samen met ons een vette walk op te zetten. Deze horeca gelegenheden kwamen ons tegemoet doormiddel van een aantal deals te maken, zodat de jongeren wel geactiveerd blijven om naar hun toe te lopen. De horeca gelegenheden die hier aan mee hebben gedaan waren: Digibeet, Kowalski, het kruithuisje, hall 25 en stadsstrand de kade. 

Naast even lekker wat kunnen drinken en eten konden de jongeren ook nog genieten van live muziek bij het kruithuisje. Ook was daar nog een fotobooth waar ze foto’s konden maken met attributen zoals hoedjes en brillen. Als je vervolgens door liep kwam je aan bij de silent disco in STAD Alkmaar waar je even kan dansen op afstand. Als je het einde haalt kan je ook nog je eigen T-shirt creëren met een cool design. Voor een idee over de wandeling kun je altijd de video checken. 

We zijn blij om te vermelden dat de alkie cult walk een succes was. En dat we positieve reactie hebben gekregen van de jongeren. Er waren maar liefst 40+ enthousiaste jongeren op af gekomen. En misschien komt er ooit nog wel een vervolg avond hierop.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Resultaat: 45 jongeren hebben meegedaan
Fase: Afgerond

Thema: Jouw Perfecte STAD