Heb jij ook een goed idee?

Las Mujeres

Een plek voor vrouwen met voetbaltrainingen die grensverleggend zijn. Waarbij je het beste uit jezelf kunt halen, waar vertrouwen is en je jezelf mag zijn. Door middel van beweging kom je centraal in je kracht te staan, kun je je hoofd leeg maken en word je bewust van je eigen power! 

RTL 7: meer voor mannen, Onlyformen, Barbershops, voetbalclubs en ga zo maar door. Wat wij missen in Haarlem is meer voor vrouwen! En wel, voor vrouwen alleen! Niet alleen een sporadische losse les maar structurele voetbaltrainingen voor vrouwen en thema avonden aangeboden in Schalkwijk, Haarlem. 

Wij laten de vrouw centraal staan in het spel. Zij vormen het uitgangspunt van de trainingen en de wedstrijden. Dit als tegenhanger van de gegenderde voetbalwereld. Op het veld, in de voetbalkantine en op de buurtpleintjes speelt de vrouw speelt mee, maar staat ze niet centraal. Dit willen wij veranderen door de eerste veilige voetbaltrainingen voor vrouwen te geven in Haarlem.

Hoe ziet het eruit?

We bieden een vast traject van voetbaltrainingen voor vrouwen aan. Trainingen die grensverleggend zijn, waarbij je het beste uit jezelf kunt halen en waarbij samenwerken belangrijk is. Daarnaast geven we verschillende kickboks trainingen en maatschappelijke thema avonden.

Al onze lessen worden verzorgt door dames voor dames. Iedere vrouw kan zich dus vrij voelen, vrij bewegen zonder zich bekeken te voelen. Belangrijk is dat iedere vrouw, jong of iets minder jong, slank of iets minder slank, gelovig of niet gelovig, beginner of gevorderde sporter zich bij ons thuis voelt.

Als vrouwen onderling zijn, zijn ze anders, ze durven meer. 

Sinds juni zijn er elke zondag bij United Davo (voetbalclub in Schalkwijk) trainingen. Via de Las Mujeres Instagram kun je, je inschrijven en de updates in de gaten houden.


Resultaat: Voetbaltrainingen voor vrouwen
Fase: Realisatie