Heb jij ook een goed idee?

Talenthouse Sportweekend

Het is de twee Zandvoorters Othmane Fertout en Ali Albo Jasem, beter bekend als ‘kapper Ali’, een doorn in het oog dat jeugdige Zandvoorters steeds vaker in een sociaal vacuüm terecht komen. Zij willen daar graag iets aan veranderen en hebben daarvoor Talenhouse opgericht. Afgelopen weekend organiseerden zij voor de jongeren twee dagen vol activiteiten op het hoofdveld van SV Zandvoort.

Maar liefst 75 jeugdigen tussen de 6 en 16 jaar kwamen zaterdag op de activiteiten af en zondag deed de groep van 16 tot 18 jaar en de jongvolwassen tot circa 26 jaar met een opkomst van 70 daar niet veel voor onder. “En dan hebben we de groep die alleen kwam kijken nog niet meegerekend. We verwachten de volgende keer dan ook een nog grotere response omdat ook zij hebben gezien hoe leuk dit was”,zegt medeorganisator Othmane Fertout, speler uit de selectie van SV Zandvoort.

Zijn kompaan, de bij de Zandvoortse jeugd zeer bekende kapper Ali, knikt instemmend. Hij zag de jeugd in Zandvoort steeds ‘lamlendiger’ worden. “Er zit haast geen puf meer in. Hele dagen zijn ze met de spelcomputer aan de gang. Hier moeten we iets aan doen. Dit gaat anders helemaal fout”, is hij van mening. Daarom was hij met Othmane gaan brainstormen met de oprichting van Talent House als resultaat. “We hebben ons dit weekend helemaal bewezen”, zegt hij.

Gelukkig blijkt dat je vaak met simpele zaken als een voetbal, een rugbybal, wat touwen en de nodige ruimte veel kunt doen. “We hadden bijna nul budget en dat was jammer. SV Zandvoort stelde het hoofdveld ter beschikking en twee sponsoren hebben het toch mogelijk gemaakt om wat opblaasattracties voor een dag te huren. Die hebben we zaterdag ingezet voor de jongste jeugd. Een gemeentelijke subsidie zat er helaas nog niet in, maar met hulp uit professionele hoek en ondersteuning van een aantal ambtenaren is het dan toch allemaal gelukt”, schetst Othmane de voorbereiding van het weekend.

Actieve toekomst
De mannen hebben grootse plannen met Talenthouse. Othmane: “We kunnen in Zandvoort zoveel en er is ook zo veel. Duinen, strand, voetbalvelden, hockeyvelden, zwem- bad, fitnessruimten, het circuit, de sporthal, kortom heel veel mogelijkheden om de jongeren van Zandvoort bezig te houden. Dat willen we graag ook allemaal gaan benutten.” Ali vult hem aan: “Muziek is ook erg belangrijk. We hebben al met een aantal Zandvoortse DJ’s gesproken en die willen graag meewerken.”

De aftrap van Talent House was dus afgelopen weekend en die kan dik geslaagd worden genoemd. De jongeren wachten gespannen af op de volgende activiteiten. Ze kunnen bijna niet wachten!


Resultaat: 150 deelnemende jongeren en 15 vrijwilligers per dag.
Fase: Afgerond