Heb jij ook een goed idee?

IJSBREAKERS Summer Games

Wij zijn Fleur en Mila, Creative Business studenten op Inholland Haarlem. Vanwege corona, hebben wij (net zoals vele jongeren) een gek jaar achter de rug. Gelukkig lijkt het begin van het einde in zicht te komen! Wat wij het meest hebben gemist is het ontmoeten van anderen, nieuwe dingen te leren ontdekken, en het leren van nieuwe vaardigheden. Wij merken bij onszelf en bij vrienden dat iedereen het maken van nieuwe connecties mist. Het starten van mogelijke vriendschappen en daarbij comfortabel te zijn om nog eens af te spreken. Zelfs korte gesprekken kunnen leiden tot nieuwe waardevolle vriendschappen. Met de IJSBREAKERS Summer Games willen wij nieuwe mensen leren kennen terwijl wij ook nieuwe dingen leren doen. Hier nemen wij graag zo veel mogelijk jongeren en studenten in mee om zich open te stellen voor een gloednieuwe ervaring!

De IJSBREAKERS Summer Games. Wat gaan we eigenlijk doen?

IJSBREAKERS is een dag vol met zomerse activiteiten rondom het water. Je leert nieuwe mensen kennen, creëert waardevolle vriendschappen en daagt jezelf uit. Daarom is dit de perfecte naam voor dit evenement. IJSBREAKERS is voor jongeren van 18 jaar en ouder, dus vooral de studenten die het op het moment zwaar hebben omdat zij al lang niet naar school zijn geweest. Het is voor jongeren belangrijk om nieuwe mensen te leren kennen en activiteiten te doen. Wij willen deze jongeren motiveren om weer naar buiten te gaan, nieuwe connecties te maken en ze een hart onder de riem te steken.

Let’s have some fun!

IJSBREAKERS zal plaatsvinden bij de Veerplas in Haarlem op 27 Juli. Er verschillende activiteiten te doen voor de jongeren. Startend met Sup Yoga, iets dat veel jongeren waarschijnlijk nog nooit hebben gedaan! Rond de middag komen de rest van de jongeren en beginnen we het evenement met een gezamenlijk introductie spel, over de streep om het ijs alvast voor iedereen te breken. Daarna zijn de jongeren vrij om allerlei zomerse activiteiten te doen. Om het ijs nog verder te breken bij iedereen, maken we groepjes van twee zodat de jongeren tijdens de spelletjes, Kam Jam en Spikeball,  die op z’n beurt ook andere duo’s kunnen uitdagen. Zo hopen wij dat er veel nieuwe vriendschappen ontstaan. De jongeren kunnen ook vrij suppen, van een vlot gebruik maken, en een lounge waar de jongeren elkaar beter kunnen leren kennen door middel van deze IJSBREAKERS Summer Games.

Al met al een super vette dag vol met activiteiten waar iedere student/jongere/mens naar heeft gesnakt. Let’s Break the IJS!

Media impressie NH nieuws:

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/289515/nat-sportevenement-trekt-jongeren-uit-isolatie-echt-de-behoefte-om-iemand-te-ontmoeten


Resultaat: Zomerse en sportieve activiteiten om ein-de-lijk nieuwe mensen te leren kennen
Fase: Realisatie