Heb jij ook een goed idee?

Upposites Sessies

Ik ben Vatan, 24 jaar oud en ik adem muziek. Als artiestenmanager van onder andere: Puri, Kilate Tesla, Yanno, Rody en Ginge zie ik dagelijks de struggles en passie van opkomende artiesten. Ze reiken naar de sterren, maar om daar te komen zijn bloed, zweet en tranen niet uitgesloten. Zij kunnen hier wel wat steun bij gebruiken en daarom kom ik in actie om ook opkomende artiesten een podium te bieden! Momenteel loop ik stage als jongerenwerker bij stichting Hattrick, waar ik dagelijks getuigen ben van de kracht van muziek. Het is een lifestyle en heeft op veel jongeren waar ik mee te maken krijg een gigantisch positieve impact. Ik zie het als mijn missie om nieuwe artiesten de wereld in te knallen en zo het verschil te maken. Met de Upposites sessies gaan we dit verschil maken.

De Missie

Mijn missie start met de Upposites sessies. Voor deze terugkerende sessies springen twee artiesten (zangers & rappers) afzonderlijk van elkaar op één beat – gemaakt door één producer. Vanuit hun eigen stijlen creëren de artiesten op authentieke wijze een unieke sound. De artiesten worden door de vernieuwende producties uitgedaagd om ver uit de comfortzone te klimmen. Dit kan nog wel eens voor hele mooie verrassingen zorgen! 

Nieuw talent

Maar daar eindigt de springplank – dat de Upposites in essentie is voor nieuw muziektalent – niet. Artiesten worden opnieuw uitgedaagd om het randje op te zoeken door de frisse songs te performen op te gekke locaties! In regie van Amsterdamse foto- en videograaf Arsenio Kasters (website), neem ik de artiesten mee naar rauwe locaties in de regio Noord-Holland waar de performances professioneel worden opgenomen. De locaties hebben extra waarde voor de urban scene. Denk aan: skatepark Zaandam onder de A8, die ene grove barbershop of een underground sportschool. Verrassende activiteiten op de achtergrond door figuranten dragen daarnaast bij aan het échte urban gevoel met daarin ‘tegenovergestelde’ elementen waar de Upposites haar naam aan weet te danken. 

Het platform

De Upposites sessies gaan verder dan alleen het bieden van een podium. Het is een platform waar producers, zangers, rappers en andere music creatives elkaar ontmoeten en geïnspireerd worden met ieders unieke muziekstijlen. Het platform zal haar oorsprong vinden op social media (met Instagram als hoofddoel) en later uitbreiden naar een eigen website. De Upposites start met producers en artiesten uit mijn eigen netwerk als artiestenmanager, maar het doel is om het platform toegankelijk te maken voor nieuw opkomend talent. Zij kunnen zich aanmelden door samples te sturen en zo dus uitgekozen worden om een eigen performance neer te zetten.


Resultaat: Actief online platform waar nieuwe en opkomende artiesten aan de wereld worden gepresenteerd
Fase: Realisatie