Heb jij ook een goed idee?

SUMMER21 – de opening

Zaterdag 10 juli klonk het startschot van een zomer vol (sport)activiteiten. Zo’n 150 tot 200 kinderen en jongeren vonden hun weg naar het Cruijf court / Krajicek court in Parkwijk, Haarlem. Daar vonden ze lekker eten, muziek, basketbal, voetbaltoernooi en nog veel meer toffe activiteiten. Alle ingrediënten waren daar voor een geweldige dag! Triple Threat rolmodel Abel, pakte hier zijn moment of fame met de organisatie van zijn eigen side events: 100 meter sprint & king of the court dodgeball.

En wat een succes was deze dag! Dankzij de organisatorische skills van Abel was er een echte atletiek tijdsmeter en werd je tijd gemeten op de 100 meter sprint. Jong en oud daagde elkaar uit om met én tegen elkaar te racen. Zelfs het startsein was niet van een geweer te onderscheiden. Dit gaf de 100 meter sprint wel echt een super professionele look! Ook king of the court dodgeball bleek populair. De opblaasbare arena maakte bij iedereen een echt strijdgevoel los. Maar dit trefbalveld had een twist! Met een skippybal was het mogelijk om je team veer vrij te gooien door een pion te raken. Maar pas op dat je ondertussen niet door andere ballen geraakt wordt!

Het idee achter Summer ’21 is ontstaan tijdens de corona crisis. Kinderen en jongeren hebben het in deze periode moeilijk gehad. Sociale contacten moesten noodgedwongen op een laag pitje; Elkaar ontmoeten, samen sporten en culturele activiteiten ondernemen; het mocht lange tijd niet. De impact daarvan is ontzettend groot voor onze jeugd. Deze zomer gaan we het anders doen, want deze zomer staat in het teken van nieuwe herinneringen maken! Onder leiding van Triple Threat organiseren zij – samen met hun partners – heel veel activiteiten in Haarlem gedurende de hele zomer van 2021. Check de website en download de app om deel te nemen aan de activiteiten via: www.summer21.nl.