Heb jij ook een goed idee?

Gnarly Harlem – Popup Skatepark

Skateboarders alleen maar stoners? Bmx riders altijd typische bad boys? Hella-to-the-nooo! Dat is allang niet meer van deze tijd. Jongens, meisjes en alles ertussenin of juist daarbuiten. Nederlands, met migratieachtergrond of niet. Het is voor iedereen!

De ‘skaten is voor iedereen’ mentaliteit van hierboven is zichtbaar op vrijwel alle skatebanen over de hele wereld, binnen óf buiten. Mensen zijn vriendelijk, open en wie respect uitstraalt kan dit ook terug verwachten. Gesprekken met wildvreemden zijn hier niet ongewoon, terwijl dat op straat écht niet altijd lukt. Bovendien zijn zowel bmx’en als skateboarden Olympische sporten. Het bewijs dat beide sporten gedragen worden door een breed publiek. 

Het popup park

Zaterdag 11 september stond het Reinaldapark in het teken van: ‘Gnarly Harlem – Popup Skatepark.’ Over de lang gestrekte lichte downhill (Zo behoud je altijd je snelheid!) vond je diverse skate objecten, zoals ramps en rails. En vlogen zo’n 30 skaters behendig over het parcour. Tijdens de skate jam lieten skaters zien wat ze in hun mars hadden. De vetste tricks maakten zelfs kans op vette goodies van Revert ’95! Alles onder begeleiding van old school hip hop beats.. A true Gnarly jam!!

De start van een movement

Gnarly Harlem – Popup Skatepark is het begin van een serie events & acties die skaten en bmx’en voor iedereen toegankelijk gaat maken in heel Haarlem. Het zijn urban sporten voor iedereen. Van haar verbindende kracht willen we iedereen bewust maken in de omgeving. Denk hierbij aan women/queer only skate avonden,  kunst- / foto exposities, film avonden, lessen voor kinderen en jongeren in de omgeving etc. Met alle acties betrekken we zo veel mogelijk lokale en niet lokale skate merken & organisaties. Zo maken we onze impact zo groot mogelijk. Harlem, let’s roll! 


Resultaat: Skate contest en pop up skatepark voor een dag
Fase: Afgerond