Heb jij ook een goed idee?

The Battle of the Pitches

Op zaterdag 17 juli vond de eerste editie plaats van the Battle of the Pitches. Tijdens the Battle of the Pitches stappen jongeren de ring in om het tegenover elkaar op te nemen met hun unieke toffe ideeën

In de kickboksring van dé gym in Schalkwijk namen de jongeren het tegen elkaar op. Zij kwamen allemaal aangelopen terwijl hun eigen opkomst muziek te horen was, zoals in een echt gevecht! Vervolgens gingen de jongeren tegenover elkaar staan in de onmisbare stare-down.

Round 1!

Er zijn vanuit de kickboksring verschillende ideeën gepitcht, zoals een rapworkshop waar ook wat dieper wordt ingegaan op alles wat daarbij komt kijken. Het schrijven van teksten tot een stukje geschiedenis over hoe de rapscene in Nederland is ontstaan. Een ander idee kwam van een jongere die twee keer een verkeerde keuze heeft gemaakt bij het volgen van een opleiding, omdat hij niet precies wist wat deze opleidingen precies inhouden. Hij wilt jongeren een kijkje geven binnen verschillende bedrijven, zodat zij kunnen zien hoe een bepaalde baan eruit kan zien en vragen kunnen stellen aan professionals in het werkveld.

Gepitcht en dan?

De ideeën zijn gepitcht aan het aanwezige publiek en de jury. Er was de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek en de jury gaf achteraf hun oordeel over de pitches. Het is sowieso al knap om de ring in te stappen en een pitch te doen. Maar nu gaan ze met de feedback aan de slag om hun ideeën werkelijkheid te maken!

Houd de website en Instagram @battleofthepitches in de gaten voor updates en aankomende events!


Resultaat: Jongeren werken aan presentatie skills en brengen hun ideeën tot leven.
Fase: Realisatie