Heb jij ook een goed idee?

Teaming

Deadlines, deadlines, tempo, tempo we moeten allemaal op tempo zijn. Tegenwoordig wordt er veel druk op ons gelegd. Vanuit school tot aan werk, vanuit werk tot aan je sociale leven. Door al die drukte, vraagt, ​Bilal El Razouki ​(22) zich af wanneer er een moment is voor mensen om te ontspannen en in gezonde constante beweging te komen. Om dit dilemma te doorbreken wil hij een run organiseren genaamd: ​TEAMING​.

TEAMING​ is een ​obstacle run​ waarin je elkaar onderweg helpt met het trotseren van de hindernissen. Gedurende de obstakel run heb je constant elkaars hulp nodig. De een heeft wat meer support nodig in aanmoedigingen, de ander heeft wat meer support nodig tijdens het ondergaan van de obstakels.

Iedereen kan zich opgegeven voor deze ​obstacle run​. Het liefste geven zich veel bedrijven op omdat je daarmee het belang van fitte werknemers hoog heb zitten, maar ook scholieren die even de schooldruk niet willen voelen en juist iets luchtigs willen doen met hun klas zijn ook meer dan welkom. Dus van bedrijven die vinden dat hun werknemers gezonder en vitaler kunnen zijn/worden tot aan (basis-)schoolkinderen in Haarlem.

De reden waarom ​TEAMING​ ​georganiseerd wordt is, omdat Bilal een bijdrage wil leveren aan de ontsnapping van de ​‘tempo’ cultuur. Hiervoor gebruikt hij sport als middel om verbetering te brengen in het leegmaken van je hoofd, plezier met elkaar te hebben en even niet AAN te zijn. Je hoeft niet per se de snelste tijd neer te willen zetten, het gaat er juist om dat je met elkaar gaat samenwerken om het parcours goed te finishen. Je kunt met je vrienden, collega’s samenwerken maar je kunt natuurlijk ook onbekenden helpen of om hulp vragen.

In het dagelijks leven en zeker tijdens werk- en schooltijden wordt er weinig gedaan aan beweging terwijl gezond bewegen van belang is om productief te blijven en te worden. TEAMING​ moet een duurzaam project worden, zodat het regelmatig terug kan komen en meerdere instanties hier aan mee kunnen doen en aan mee kunnen werken.


Resultaat: 600+ deelnemers bij de allereerste obstacle run van Haarlem
Fase: Afgerond