Heb jij ook een goed idee?

Nieuweg Tuinfest

De wereld om ons heen ontwikkelt zich sneller dan ooit tevoren. De dagelijkse routine overvalt. Ken jij eigenlijk wel je buren? Of de mensen uit omliggende straten? We nemen een stap terug en kijken weer om ons heen. We nemen weer de moeite om met elkaar te praten, interesse te tonen naar de ander en bewust te worden over ons omgeving.

Het leven in de stad kan overweldigend zijn. Gelukkig is er een speciale plek die zich midden in deze drukte bevindt, in harmonie met jou en met de natuur. Om het te vieren organiseren wij, drie jongeren uit Haarlem op deze locatie een tuinfeest. Wij zijn van mening dat het belangrijk is, zelfs in deze lastige tijden, bij elkaar te kunnen komen. Wij willen het betekenis ‘sociaal’ herontdekken samen met de buurt en samen met jou!

:Buurtboerderij Nieuweg:Foto's:Noah.png

Tuinfest

Daarom organiseerde wij Tuinfest 2021 (2 oktober), een onvergetelijk ééndaagse buurtfeest voor de bewoners van Haarlem-Oost en omstreken. Deze dag stond in het teken van gezond lokaal eten, circulariteit en cultuur! Op deze dag waren workshops, live-muziek en een kunstexpositie. De paardenstal op Nieuweweg 2 was omgetoverd tot expositieruimte waar lokale kunstenaars hun kunst lieten zien. Op het podium stonden professionele bands en lieten alle deelnemers letterlijk swingen. Dé perfecte opening van een bijzondere buurtboerderij. En dat aan de rand van de stad!

Buurtboerderij?

Buurtboerderij Nieuweg staat voor circulair en duurzaamheid. Op het land wordt er een zelfpluktuin gerealiseerd onder het principe CSA (= Community Supported Agriculture). Deze gewassen worden pesticide vrij geteeld wat ten goede komt voor de mens en voor het bodemleven. Buurtboerderij Nieuweg is een ontmoetingsplek waarbij diversiteit en inclusiviteit onder bezoekers centraal staat en waarin de biodiversiteit de kans krijgt om zich te herstellen.

Bij Buurtboerderij Nieuweg zijn sociale activiteiten de prioriteit. Denk hierbij vooral het genieten van gezamenlijke eetgelegenheden aan lange tafels met bijbehorende eco-foodtrucks, waarin gerechten en drankjes bereid worden van ingrediënten uit eigen tuin on​​der genot van live-muziek en kunst. Daarnaast is er in de oude paardenstal ruimte om te creëren en te exposeren.

::Downloads:G46Q9880.jpg

Wij willen met Buurtboerderij Nieuweg mensen verbinden met elkaar en met het voedsel wat we telen en eten!


Resultaat: Feestelijke opening van Nieuweg Buurtboerderij
Fase: Afgerond