Heb jij ook een goed idee?

ACT’ART #2

Artsy event with a social twist – ‘Gelijkheid en vrijheid sluiten elkaar niet uit, maar gaan hand in hand. We vinden dat onze samenleving daar wat van zou kunnen leren!’

ACT’ART

Safiya en Djoeke hebben samen ACT’ART opgericht. Een kunstzinnig event om te laten zien dat diversiteit geen zwakte is van de Nederlandse samenleving, maar juist een kracht. Verschillende achtergronden zorgen voor unieke perspectieven en dat doet de creativiteit bloeien. 

Dit alles door middel van beeldende kunst, muziek en poëzie. In juni 2020 organiseerden ze het eerste ACT’ART event in Radion. Op 31 augustus heeft de tweede editie van ACT’ART plaatsgevonden.

Vrijheid en gelijkheid

Op 31 augustus organiseerden Safiya en Djoeke ACT’ART #2 bij Sexyland. Ons idee was dat we een avond vol met verschillende soorten kunst, muziek en mensen kunnen organiseren. Deze keer heeft ACT’ART vijftien verschillende Haarlemse en Amsterdamse kunstenaars bij elkaar gebracht. Allemaal hebben ze ‘vrijheid’ verwerkt in hun persoonlijke kunstuiting. Zoals een film over liefde, gedichtjes over het leven en muziek met een helende werking.

Wij wilden laten zien dat diversiteit geen zwakte is van de Nederlandse samenleving, maar juist een kracht. Verschillende achtergronden zorgen voor unieke perspectieven en dat doet creativiteit bloeien. Gelijkheid en vrijheid sluiten elkaar niet uit, maar gaan hand in hand met elkaar. We vinden dat onze samenleving daar wat van zou kunnen leren!

De tweede editie is super goed verlopen. Sexyland is een super mooie locatie. Er was volop creativiteit, je werd gestimuleerd uit je comfort zone te treden door met vreemde mensen te moeten praten en het publiek was erg divers. Er was zelfs een hand poked tattoo artiest! Deze keer waren er 120 bezoekers! Dat is iets om trots op te zijn! Djoeke en Safiya hebben zelf ook opgetreden met hun eigen gedichten en gezongen nummers.

Hou de ACT’ART & de STAD insta in de gaten voor updates en sowieso een ACT’ART editie #3!

De campagne #WeesBrutaal: ‘Ons eigen event organiseren voor meer dan 100 bezoekers!’


Resultaat: Een kunstzinnig event met een maatschappelijke twist voor 100+ bezoekers
Fase: Afgerond