Young Minds In Politics BootcampHeb jij ook een goed idee?

Young Minds in Politics Bootcamp

#Weesbrutaal – ‘Gesprekken hebben met politieke partijen zoals PvDA, Volt en CDA.

De Young Minds In Politics Bootcamp, vond plaats op 28 en 29 augustus in Haarlem.

Misschien was je er al van op de hoogte, maar nette pakken en grijze haren overheersen in de gemeenteraden door Nederland heen en in de Tweede Kamer. Ook in de gemeente Haarlem. De gemiddelde leeftijd van Haarlemse raadsleden is 45 jaar en er is maar één raadslid jonger dan 30 jaar!

‘’Wij willen meer jonge kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en daarom organiseerden we samen met PvdA Haarlem de Young Minds in Politics-bootcamp.‘’

Tijdens de bootcamp maakten nieuwsgierige jongeren van 17 tot en met 27 kennis met politiek in de stad. In een weekend stoomden Tashera, Faith en de PvDa de jongeren klaar om politiek actief te worden. 

Deze bootcamp was niet alleen leerzaam voor de jongeren maar ook voor de politieke partijen. Zij leerden over wat jongeren willen en hoe zij jongeren beter kunnen betrekken.

Quote PvdA Haarlem, Elijah: ‘’De jongeren van STAD Haarlem hebben gelijk, er zijn te weinig jonge raadsleden in Haarlem en de regio. Het kan beter en wij willen helpen. Daarom bedachten we samen de bootcamp. En dat doen we niet alleen om jonge talenten voor de PvdA te vinden. We willen helpen om de hele raad te verjongen en daarom is iedere jongere welkom. En iedere partij trouwens. Volt Haarlem en CDA doen ook al mee.’’

Dit initiatief is voortgekomen uit het burgerinitiatief wat jongeren van STAD hebben opgezet. Lees hier het verloop ervan of kijk op onze Instagram.


Resultaat: Bootcamp voor jongeren die iets willen veranderen in Haarlem
Fase: Afgerond