Heb jij ook een goed idee?

We’ve got your back(pack)

Als jongvolwassene komt er veel op je af. Je komt terecht in een nieuwe levensfase, waarbij het maken van levenskeuzes onvermijdelijk is. Dit kan veel stress met zich meebrengen en kan er voor zorgen dat de twijfel toeslaat. Je begint je van alles af te vragen. Wat wil ik doen met de rest van mijn leven? Waarom lijken mijn leeftijdsgenoten het zo goed voor elkaar te hebben? Ben ik wel leuk en goed genoeg? Je bent het overzicht kwijt en voor je het weet, beland je in een quarterlife crisis. Senna, Jonne en Wan Dong hebben een manier bedacht om dit probleem bespreekbaar te maken: de campagne ‘We’ve got your back(pack)’.

Door samen te praten over hun persoonlijke worstelingen, kwamen Wan Dong (21), Senna (18) en Jonne (21) tot de conclusie dat het helpt om te weten dat je niet alleen bent. “Op grote schaal zou dit ook kunnen werken”, vinden de drie jongeren. Zo ontstond de campagne: We’ve got your back(pack). Met deze campagne willen zij laten zien dat iedereen een spreekwoordelijk ‘rugzakje’ draagt. “We laten vooral onze positieve kant zien aan elkaar. In het echt en op sociale media. Met het dragen van deze rugzak laat je zien dat iedereen ook ‘minder leuke’ dingen meemaakt en dat dit ook onderdeel is van het leven.” Op deze manier hopen zij de taboe te kunnen doorbreken. 

Tijdens de We’ve got you back(pack) campagne werden er op zondag 3 oktober en maandag 4 oktober toffe gratis rugzakken uitgedeeld op verschillende plekken in het centrum van Utrecht. De rugzakken werden niet zomaar uitgedeeld, het was namelijk wel de bedoeling dat er met deze campagne gesprekken over de quarterlife crisis ontstonden. De jongeren mochten iets vertellen over hun eigen ‘rugzakje’ of over hun ervaringen met de quarterlife crisis.

De beelden van de jongeren en van de uitdeeldag zelf worden gemonteerd in één campagnevideo. Deze campagnevideo zal worden gedeeld op onze sociale media, de website van STAD Utrecht en op ons YouTube kanaal.

Naast dat ze een vette rugzak ontvingen, zaten hier ook verwijzingen in naar hulporganisaties, zoals de Alles Oké Lijn en Grow With The Flow, een initiatief van Thirty030. Ook vond je verwijzingen naar coaches zoals de Quarterlife Crisis Coach maar ook het boek: “F*ck the quarterlife crisis”. Daarnaast vond je ook andere leuke verrassingen die bijdragen aan je mentale gezondheid, zoals een kortingsbon van de Rode Winkel (om lekker te kunnen shoppen) en een kortingsbon van TrainMore. Sporten helpt erg bij je mentale gezondheid. Special thanks too TrainMore, onze hoofdsponsor. Zij hebben het mogelijk gemaakt om de tassen te kunnen bestellen en te drukken.

Er is ook een Instagram account opgericht genaamd: ‘weve_got_your_backpack’. Jongeren kunnen een foto plaatsen op hun eigen Instagram van hun fysieke rugzak. Hierbij gebruiken ze #wevegotyourbackpack en taggen ze @weve_got_your_backpack zodat het gedeeld kan worden. Daarnaast mogen ze naar @weve_got_your_backpack een privébericht sturen met hun verhaal over de quarterlife crisis die vervolgens anoniem wordt geplaatst op de feed. Ook zullen er tips en tricks geplaatst worden die jou mentale gezondheid verbeteren. Hierdoor bereikt We’ve got your back(pack) nog meer jongeren waardoor deze campagne geen eendagsvlieg wordt, maar ook op lange termijn in beeld blijft.

Wil je helemaal up to date blijven over deze campagne? Volg dan @weve_got_your_backpack op Instagram!

Thema: Quarterlife Crisis
Fase: afgerond