Heb jij ook een goed idee?

Haarlem Overdrijft

“Dit jaar, getekend door COVID-19, zijn we meer dan ooit genoodzaakt creatieve oplossingen te bedenken voor de dagelijkse problemen en regels. Ook wordt de cultuur sector in Haarlem hard geraakt door de huidige maatregelen. Hierdoor is er een plan ontstaan om de kunst en cultuur sector een hart onder de riem te steken en een podium te geven op een creatieve manier aan het grote publiek.

In principe behelst het plan een georganiseerde vaarroute door en om de stad Haarlem met sloepen, in samenwerking met bootverhuurders.  Rondom en op de route zal er ruimte zijn voor jonge en oude Haarlemse beeldende kunstenaars, kleinkunstenaars en dansers… of te wel: Haarlems cultuur! 

Voor dit jaar zijn we heel bewust van de restricties rondom COVID-19 en hoe we het evenement in elkaar kunnen zetten zonder dat het teveel een zuigende kracht krijgt. Op het water zal de afstand duidelijk zijn en kunnen we goed bijhouden wie en hoeveel mensen er in de boot zitten. Hiervoor hebben we dit jaar besloten om ons alleen op kunst te richten.

De eet en drink boxen zullen vanuit Morris gedistribueerd worden of vanuit een locatie bij de benzinepomp Hendriks. Ook omdat we dit jaar een soort try-out willen neerzetten blijft de vaarroute klein en overzichtelijk.

Haarlem is een stad met een rijke hoeveelheid cultuur en een aantal hele grote namen. Voor dit project willen we juist de kunstenaars die nog niet vaak een podia hebben gehad de kans geven om zich te laten zien. 

Dit jaar was een succes, een mooie aanzet voor een grotere variant. 

De volgende editie zal in het najaar bekend gemaakt worden, wil je mee doen als kunstenaar? Sponsor? Horeca ondernemer? of gewoon even brainstormen? mail ons!

Neem voor meer informatie een kijkje op de Haarlem Overdrijf instagram pagina!


Fase: Afgerond