Heb jij ook een goed idee?

Perspectief

Iedereen ervaart de wereld op een geheel eigen manier. Je buurman loopt iedere dag precies dezelfde route als jij door dezelfde straat. Toch valt hem andere dingen op onderweg. Waar jij naar boven kijkt hoe de wolkenformatie best wel lijkt om een pasgeboren puppy, ziet hij voor de zoveelste keer hondenpoep liggen die hij had gezworen te verwijderen uit het straatbeeld door te vechten voor anti-hondenpoep bordjes bij de gemeente.

Dat verschil in perspectief van mensen in één en dezelfde stad verwondert jongeren Fleur en Mila. En die verwondering is het waard om te delen! Daarom riepen zij alle toeristen, bezoekers en inwoners van Haarlem op om maximaal 10 seconden film in te sturen van hun unieke blik op de stad. Laagdrempelig via smartphone of met een professionele camera, het maakte eigenlijk niet uit. Als het maar laat zien hoe jij op dat moment naar de stad Haarlem keek.

Verzamelde video’s voor Perspectief zijn verzameld en geëdit tot een inspirerende compilatie die écht de ziel van de stad bloot legt. De schoonheid, maar ook het onaangename. Hier ligt ook meteen de eerlijkheid en echtheid van Perspectief.

De film is gepresenteerd tijdens een unieke foto expositie. Prachtige portretten zijn geschoten van een selecte groep deelnemers. En interviews zijn afgenomen om tot de kern van hen visie te komen op de stad. Met live muziek van onder andere Noah-Jazz, was de expositie inspirerend voor jong en oud.

Check hier de compilatiefilm van Perspectief!


Resultaat: Compilatie film en foto expositie
Fase: Afgerond