Heb jij ook een goed idee?

Perspectief

Iedereen ervaart de wereld op een geheel eigen manier. Je buurman loopt iedere dag precies dezelfde route als jij door dezelfde straat. Toch valt hem andere dingen op onderweg. Waar jij naar boven kijkt hoe de wolkenformatie best wel lijkt om een pasgeboren puppy, ziet hij voor de zoveelste keer hondenpoep liggen die hij had gezworen te verwijderen uit het straatbeeld door te vechten voor anti-hondenpoep bordjes bij de gemeente.

Dat verschil in perspectief van mensen in één en dezelfde stad verwondert jongeren Fleur en Mila. En die verwondering is het waard om te delen! Daarom roepen zij alle toeristen, bezoekers en inwoners van Haarlem op om maximaal 10 seconden film in te sturen van hun unieke blik op de stad. Laagdrempelig via smartphone of met een professionele camera, het maakt eigenlijk niet uit. Als het maar laat zien hoe jij op dat moment naar de stad keek.

Verzamelde video’s voor Perspectief worden verzameld en geëdit tot een inspirerende compilatie die écht de ziel van de stad bloot zal leggen. Verwacht is dat mensen zowel het mooiste als het lelijkste van de stad kunnen blootleggen, daar ligt ook meteen de eerlijkheid en echtheid van Perspectief.

De film wordt uiteindelijk gepresenteerd op een geweldige (nog geheime) locatie tijdens de première avond. Ook is op deze avond een foto expositie te vinden. Namelijk portretfoto’s, gemaakt van diverse inzendingen. Zo krijg je als kijker een unieke kijk op de diversiteit in perspectieven.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Hou dan vooral de Instagram van Perspectief in de gaten!


Resultaat: Compilatie film en foto expositie
Fase: Voorbereidingen