Heb jij ook een goed idee?

Panna United

Voetballen op straat tot laat in de avond, tot de lantaarnpalen aan springen of je ouders je komen halen elke dag weer. Als je een enge panna kreeg, kon je je een week niet vertonen op het pleintje in de buurt. Dat kom je helaas niet veel meer tegen. Er zijn zoveel pleintjes in Parkwijk en Schalkwijk, maar er wordt weinig tot geen gebruik meer van gemaakt. Met Panna United moeten de pleintjes op straat weer vol raken, en het plezier in samen sporten met elkaar gedeeld worden.

Op zaterdag 18 september vond op het Cruyff Court in Parkwijk de eerste editie plaats van Panna United. Er werd gestreden om de titel Panna koning(in) van 2021. Voordat de panna knock out echt kon beginnen werd er eerst nog een clinic gegeven door niemand minder dan Samir Skills. De deelnemers leerde verschillende trucjes, zoals een akka of een rondje om de wereld. Samir Skills is een freestyler die op verschillende internationale kampioenschappen heeft meegedaan, zoals het NK en EK Freestyle soccer.

De sfeer zat er goed in en het was de hoogste tijd om wat panna’s uit te delen. De deelnemers gingen tegenover elkaar in de pannakooi strijden en wie het eerst een panna zou krijgen moest de kooi verlaten. Aan het eind van de dag stonden Saloua en Yasmine verrassend genoeg tegenover elkaar en mogen zij zich panna koningin van Parkwijk noemen. De dames waren in de minderheid, maar hebben wel de show gestolen! 

De mooiste panna van de middag komt op naam van Omar te staan. Hij speelde de bal met een akka tussen de benen van zijn tegenstander.

Hou de Instagram en website van @Stadhaarlemoost in de gaten voor aankomende events!


Resultaat: Panna toernooi in Parkwijk, Haarlem
Fase: Afgerond