Heb jij ook een goed idee?

Van Overleven Naar Leven

‘Alle jongeren binnen drie jaar van de straat.’ Dat was de ambitie in Nederland tien jaar geleden. Het is niet gelukt. Wat is de stand nu? Lange wachtlijsten, begeleiding die wordt stopgezet, gebrek aan veilige plekken en vier keer zoveel zwerfjongeren op straat.

Waarom is het toen niet gelukt? Misschien luisteren we te weinig naar de jongeren zelf.

Een documentaire over het leven van Benjamin.

BEN (23)

Het verhaal van Benjamin is indrukwekkend. Zijn jeugd is getekend door geweld en hij rolt op zijn dertiende in de drugswereld. Vervolgens belandt hij ‘in het systeem’. Een woongroep, een crisisgroep, een internaat, begeleid wonen, de cel, de straat, bankhoppen een jeugdkliniek, de daklozenopvang en safehouses.

Inmiddels is Ben clean. Hij deelt zijn verhaal omdat hij het belangrijk vindt dat jongeren zien dat het niet stoer is om in de criminele wereld te zitten. Hij schetst een realistisch beeld van hoe het is om in de drugswereld te zitten en van cel naar crisisgroep naar de bank van een vriendin te hoppen. Hoe het is om af te kicken en een draad in het leven op te pakken. Zijn doel: Jongeren van de straat.

RAUW

Door het eerlijke, rauwe verhaal van Benjamin stimuleren wij jongeren om eerlijk te zijn en zien zij dat ze er niet alleen voor staan. Het is normaal is om je eigen struggles te hebben. De één groter dan de ander, maar voor alles is ruimte en alles mag worden gedeeld.

Zie hier de aftermovie van de premiere & bekijk het interview met Benjamin van RTVOost.

De campagne #WeesBrutaal: ‘Een docu over mijn leven maken!’


Resultaat: Short Movie over het leven van Benjamin
Fase: Afgerond